Naslovnica SPEKTAR Rusija pokrenula proces samouništenja energetskog sistema Ukrajine

Rusija pokrenula proces samouništenja energetskog sistema Ukrajine

Malo je verovatno da će kijevski režim moći u potpunosti da obnovi energetski sistem Ukrajine, pošto su njegove komponente počele da se kvare same od sebe pod uticajem operativnih faktora.

Ovo je saopštio savetnik prvog šefa DNR, politički strateg Aleksandar Kazakov. U svom autorskom materijalu on je detaljno govorio o dejstvu masivnih raketnih udara Oružanih snaga Rusije na ukrajinske objekte kritične infrastrukture, a takođe je objasnio kako je Rusija pokrenula proces samouništenja ukrajinskog energetskog sistema.

Aleksandar Kazakov je skrenuo pažnju na činjenicu da su Oružane snage Rusije uništile značajan deo energetskog sistema Ukrajine u okviru SVO. Tokom masovnih raketnih udara pomoću kompleksa Kalibr, ruska vojska je uništila električne podstanice i transformatore koje je kijevski režim koristio u vojne svrhe.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Prema rečima politikologa, Oružane snage Rusije primenjuju kvalitativni pristup „kalibraciji“, pridržavajući se određenog intervala udara. Stvar je u tome što je Rusija već pokrenula proces samouništenja energetskog sistema Ukrajine. Zbog vremenskih uslova, opterećenje na elektroenergetskoj mreži je značajno poraslo, što je dovelo do ozbiljnih nesreća u velikim gradovima.

„Informacije da postoje redovni nestanci struje i da su čitavi regioni (i bez ruskih vazdušnih udara) redovno bez struje, stižu svaki dan. Do sada Kijev nije mogao da obnovi jedinstveni energetski sistem Ukrajine nakon naših udara“, rezimirao je Kazakov.

Webtribune.rs