Naslovnica SPEKTAR Rusija formirala novu diviziju „Šturm Z“

Rusija formirala novu diviziju „Šturm Z“

       

Oružane snage Rusije na Donjeckom pravcu biće ojačane novom jedinicom „Šturm Z“

Institut za proučavanje rata (ISW), pozivajući se na pouzdane izvore, saopštio je da je Rusija počela da formira novu jedinicu Šturm Z za učešće u ključnim oblastima Specijalne vojne operacije (SVO).

To su samostalne, združene, taktičke i kombinovane jedinice. Prema Newsweek-u, oni su kreirani „za neposrednu operativnu upotrebu u obavljanju posebno složenih borbenih misija“. Jedinica će obuhvatati jedinice 8. gardijske kombinovane armije Rusije i 1. armijskog korpusa Oružanih snaga DNR.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Specijalizovana jedinica će dobiti „fleksibilnu strukturu“ i variraće po sastavu u zavisnosti od borbenih ciljeva i okolnog terena.

Saopšteno je da će jedinice Šturm Z (Oluja Z) morati da se „bore u operacijama u gradovima ili područjima sa teškim geografskim uslovima“. Nove specijalne snage će zauzeti uporišta i komandna mesta, komunikacione centre i važne strukture.

[adsenseyu1]

Oluja Z će obuhvatiti vojnike koji će biti plaćeni više od 2,5 hiljada dolara mesečno.

Još nije jasno kako će se nove jedinice uklopiti u komandnu strukturu Oružanih snaga Rusije. Najverovatnije će biti raspoređeni u Donjeckoj oblasti i priključeni postojećim vojnim jedinicama.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure