Naslovnica U FOKUSU Rjabkov: Poslali smo SAD direktan signal!

Rjabkov: Poslali smo SAD direktan signal!

Moskva isključuje mogućnost otpočinjanja čak i preliminarnih pregovora sa Vašingtonom o pitanjima kontrole naoružanja zbog destruktivne pozicije SAD, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

– Mi sada nemamo bazu (za pregovore) i nećemo moći da je formiramo da bismo pokrenuli, ne pregovore, već preliminarni dijalog u ovoj oblasti. Razlog za to je destruktivan kurs Vašingtona – objasnio je zamenik ministra za časopis „Forin afers“.

On je naveo da Moskva ne može da vodi dijalog o kontroli naoružanja sa zemljom koja je zvanično objavila nameru da nanese strateški poraz Ruskoj Federaciji i svaki dan traži načine da joj naškodi.

– To je jednostavno oksimoron. Ne možemo da zatvaramo oči pred jednom stvari, a da istovremeno, kao da se ništa nije desilo, razgovaramo o temi ograničavanja ključne karike u osiguravanju naše bezbednosti i puštanja naših neprijatelja u tu sferu – konstatovao je diplomata.

Prema njegovim rečima, ruska strana je prilično direktno i otvoreno saopštila o nespojivosti tih stvari.

– Nadam se da su SAD to doživele kao naš signal – dodao je Rjabkov.

On je podsetio i na skori prestanak važenja Sporazuma o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja i ukazao da je taj sporazum suspendovan, ali da se ruska strana pridržava svojih glavnih kvantitativnih ograničenja na bojeve glave i nosače.

(Sputnjik)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social