Naslovnica U FOKUSU Najveći udar Hezbolaha: Pogođena izraelska vojna obaveštajna baza!

Najveći udar Hezbolaha: Pogođena izraelska vojna obaveštajna baza!

Libanski pokret Hezbolah tvrdi da je izvršio uspešan napad na jednu od izraelskih vojnih objekata.

Predstavnici grupe saopštili su da je Hezbolah izveo najveći napad u poslednje vreme na izraelske trupe u delu Golanske visoravni. Nekoliko dronova napalo je vojnu obaveštajnu bazu izraelske vojske u pograničnom području.

Kako se navodi, ovo je prvi napad na izraelsku vojnu obaveštajnu bazu u delu Golanske visoravni koji kontroliše Izrael u poslednjih 50 godina. Ranije su takvi napadi vršeni samo tokom Jom Kipurskog rata – 1973. godine.

Važno je napomenuti, da je dan ranije izraelski ministar odbrane Joab Gallant, obišao lokaciju izraelskih jedinicana na Golanskoj visoravni. Upravo sa ove lokacije usledili su napadi Hezbolaha.

Predstavnici libanskog pokreta tvrde da je usled napada oštećena skupa oprema, a ukupna šteta bi mogla da dostigne dve milijarde dolara. Izraelska vojska i vladini zvaničnici ne komentarišu Hezbolahove poruke o ovom pitanju.

Ranije je, podsećamo, izraelsko vazduhoplovstvo izvelo seriju napada na južni deo Libana.

Benjamin Netanjahu je više puta izjavio, da je spreman da uskoro izda naređenje za pokretanje vojne operacije protiv Hezbolaha, koji je odbio da prihvati uslove Izraela i da se udalji od izraelskih granica iza reke Litani.

(TV Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social