Naslovnica U FOKUSU Rusi se oglasili posle masovnog raketnog napada

Rusi se oglasili posle masovnog raketnog napada

Oružane snage Ruske Federacije su jutros, kao odgovor na pokušaje kijevskog režima da nanese štetu ruskim energetskim i privrednim objektima, izvele grupni napad oružjem, dugog dometa na objekte ukrajinske vojne industrije i vazdušne baze Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

– Ciljevi napada su ostvareni. Mete su pogođene – navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, „apsolutno su neistinite izjave predstavnika kijevskog režima da je, navodno, to bio namerni raketni napad Rusije na civilne ciljeve“.

– Brojne objavljene fotografije i video snimci iz Kijeva jasno potvrđuju činjenicu da je do razaranja došlo nakon pada ukrajinske rakete PVO, lansirane iz protivvazdušnog raketnog sistema unutar grada – objasnili su u ministarstvu.

Oni su podsetili da se se slične histerije kijevskog režima dešavaju već nekoliko godina i svaki put uoči sledećeg susreta (samita) njihovih pokrovitelja iz NATO-a.

– Svrha ovakvih provokacija je da se nastavi finansiranje kijevskog režima i rata do poslednjeg Ukrajinca – saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Podsetimo, najmanje 20 ljudi je ubijeno, a preko 80 ranjeno, nakon što je Rusija danas pokrenula masovni raketni napad na gradove širom Ukrajine, uključujući Kijev.

(Sputnjik)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social