Naslovnica SPEKTAR Rađa se proruski savez Srbije, Mađarske i Slovačke – VIDEO

Rađa se proruski savez Srbije, Mađarske i Slovačke – VIDEO

U Slovačkoj vlada velika politička kriza i pad popularnosti vladajućih prozapadnih partija tako da postoji velika šansa da će nakon septembarskih izbora vast preuzeti partije koje su za saradnju sa Rusijom, kaže u intervjuu za Jutjub kanal „Pravda“ panslavista Rene Poluh.

Prema njegovim rečima, ukoliko se taj scenario od koga strahuju u EU bude ostvaren, u Evropi nastaje savez Srbije, Mađarske i Slovačke kao zemalja koje žele da imaju suverenističku politiku i žele dobre odnose sa Rusijom.

„Slovaci neće da se bore u Ukrajini. Ako bi i ruska vojska došla na granice Slovačke narod će ih dočekati hlebom i solju i to je ono što plaši NATO i EU, kao i aktuelnu prozapadnu Vladu.

Uprkos svoj propagandi, Slovaci ne mrze Ruse i preko 80 posto podržava Rusiju „, kaže Poluh.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Poluh u intervjuu govori o političkim prilikama u Slovačkoj i Češkoj, naoružavanju Ukrajine, pranju novca kroz navodno finansiranje Ukrajine i razlikama u odnosu prema Rusiji između Slovačke i Češke.

Posebno je zanimljiv deo gde govori o iskustvima čeških dobrovoljaca koji su se borili na strani Ukrajine i koji su po povratku u zemlju progovorili o realnom stanju ukrajinske vojske.

(Pravda.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]