Naslovnica SPEKTAR U Nemačkoj su objasnili koje rusko oružje može da spreči kontranapad vojske...

U Nemačkoj su objasnili koje rusko oružje može da spreči kontranapad vojske Ukrajine

Vojni analitičar nemačkog lista Bild, Julijan Repke, izjavio je da ruske visokoprecizne planirajuće bombe UPAB-1500B mogu da spreče kontrinapad ukrajinske vojske.

Stručnjak je istakao da avionske bombe težine 1.500 kg mogu naneti neverovatnu štetu vojsci protivnika. Pri tome se najmodernije oružje Rusije primenjuje na južnom pravcu, gde, prema mišljenju nekih stručnjaka, može početi kontrinapad vojske Ukrajine.

Analitičar je pretpostavio da Rusija na južnom pravcu koristi svoje najmodernije oružje za uništavanje skladišta i mesta gde se sakuplja tehnika.

Napominje se da ruskim avionima sa ovakvim borbenim sredstvima čak neće biti potrebno da se približe cilju – UPAB-1500B se ispaljuju na daljini do 50 km.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema podacima objavljenim u listu The Guardian, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski može izvršiti glavni udarac prilikom kontranapada na južnom delu fronta. Razlog za ovaj potez je važnost Krima za Ukrajinu.

Kako smatra vojni stručnjak Ed Arnold, Donbas će postati sekundarni cilj za VSU, jer ovaj region nije toliko važan za Kijev. Pri tome novinar smatra da je malo verovatno da će se desant izvršiti preko reke Dnjepar na istoku zbog širine reke.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]