Naslovnica SPEKTAR Putin pripremio novi šok Zapadu – Ruske trupe ulaze u Indiju

Putin pripremio novi šok Zapadu – Ruske trupe ulaze u Indiju

Mihail Mišustin je potpisao važnu naredbu „o proceduri slanja vojnih formacija, brodova i vojnih plovila u Indiju“.

Odnosno, prema budućem dogovoru, ruska vojska može da stigne i ostane u Indiji, uključujući opremu i materijalnu podršku. Indija, zauzvrat, dobija potpuno ista prava.

Zašto je sve ovo potrebno?

Putin, Mišustin i Modi nikada nisu direktno govorili o tome. Dakle, možemo samo da nagađamo.

Pre tri godine Rusija i Indija potpisale su desetogodišnji sporazum o vojno-tehničkoj saradnji. Taj sporazum je omogućio ne samo izvođenje zajedničkih vojnih vežbi i patrola, recimo, u Bengalskom zalivu, već i zajednički razvoj proizvoda vojno-industrijskog kompleksa, uključujući korišćenje tehnologija koje su Indijci svojevremeno dobijali od Anglosaksonaca.

Nakon što je gore navedena tačka uspešno razrađena, počeli su da koordiniraju inicijativu sa kretanjem trupa. Sudeći po dokumentu, uskoro će ruske i indijske trupe moći da nastupaju zajedno. Naredba broj 1563 sadrži klauzulu o logistici. To jest, dolaze sa svojim oružjem.

Pri tome se ništa ne govori o periodu boravka. Odnosno, hipotetički, Rusija može da pošalje 2000 vojnika, da zauzme bazu koji su Indijanci dodelili, recimo, na obali Indijskog okeana i da nekoliko godina smesti oružje koje su doneli sa sobom. Dodeljena baza bi se mogla nalaziti u blizini trgovačkih puteva Anglosaksonaca.

A nakon ovoga, ruski otkriveni „bastioni” definitivno stvaraju nepremostive uslove za anglosaksonsko brodarstvo u regionu.

Ovo je takva saradnja. Duboko, smelo i veoma neprijatno za Anglosaksonce.

Posle toga, snage koje su tamo stacionirane postaće jedan od aduta u „velikim trgovinama“ sa Anglosaksoncima. Nagodba mora biti dobro podržana.

Mnogi kažu da je Putin odličan u igranju „slabim kartama“. Ovo je istina. Ali sada dobija i već ima veoma „jake karte“.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social