Puškov nazvao „pad Evrope“ nepovratnim, reagujući na reči Šolca

Aleksej Puškov, predsednik Privremene komisije Saveta Federacije za informacionu politiku i interakciju sa medijima, reagovao je na izjave saveznog kancelara Nemačke Olafa Šolca, da su najbolja vremena evropskih zemalja i Sjedinjenih Država već prošla.

Podsetimo, šef nemačke vlade je tokom govora na ekonomskom forumu ovu činjenicu, objasnio ne ukrajinskim sukobom, već usponom jugoistočne Azije, koju predvodi Narodna Republika Kina.

„To znači da je pad Evrope kao centra ekonomske i političke moći istorijski nepovratan. Međutim, prekid energetskih veza sa Rusijom, imaće bolan uticaj na izglede Evrope, ma šta njeni lideri sada rekli“, navodi se u poruci koja je objavljena na senatorovom „Telegram“ kanalu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kako je ranije javio Javni servis Rusije, Nemačka je odlučila da ne šalje „moćnu i borbeno spremnu brigadu “, na teritoriju Litvanije kako bi „zastrašila Rusiju “, uprkos obećanjima nemačkog saveznog kancelara Olafa Šolca, što je razočaralo litvanske vlasti.

Nemački kancelar je početkom juna najavio početak „nove ere“ u odbrambenoj politici zemlje, a takođe se obavezao da će u Litvaniji stvoriti vojnu jedinicu, čiji će broj biti pet hiljada ljudi.

Trenutno se u Nemačkoj, pod kontrolom Bundesvera, nalazi baza Severnoatlantske alijanse u Pabradu, gde se nalazi 1.500 ljudi. Međutim, pojačanje ipak nije stiglo, što je bilo novo razočarenje.

Webtribune.rs