Priznanje SAD izazvaće odmazdu Moskve koju ne očekuju: Rusku vojnu bazu na Krimu bombardovala ukrajinska vojska

Pentagon je saopštio da je ukrajinsko granatiranje izazvalo eksplozije u vojnoj bazi na Krimu.

Eksplozije u ruskoj vojnoj vazdušnoj bazi Saki na Krimu izazvale su granatiranje Oružanih snaga Ukrajine (APU), priznao je Pentagon. Ovo se navodi u poruci objavljenoj na sajtu američkog ministarstva.

„Ukrajina je 9. avgusta granatirala rusku vazdušnu bazu Saki, koja se nalazi na Krimu“, saopštio je Pentagon. U izveštaju je takođe potvrđeno da je NE Zaporožje i dalje pod kontrolom Oružanih snaga Rusije.

Ranije je visoki predstavnik Ministarstva odbrane SAD demantovao informaciju da je Vašington Kijevu predao oružje koje bi omogućilo Oružanim snagama Ukrajine da napadaju vojne objekte na Krimu.

Obzirom da je oružje koji su Ukrajinci napali rusku bazu američkog porekla, analitičari smatraju da je ovo žestoka provokacija SAD kojim izazivaju Rusiju na dalja dejstva. Analitičari tvrde da Ukrajina nije mogla da izvede napad bez američke navigacije i učešća američke vojske.

Takođe, obzirom da je najviše rusko rukovodstvo obećalo žestoku odmazdu u slučaju da Ukrajina napadne Krim, očekuje se odgovor Rusije.

Pošto se ništa u Ukrajini ne događa bez znanja američke vojske lako je zaključiti da Amerika nešto čeka u Ukrajini. Verovatno čeka nuklearni odgovor Rusije manjeg obima, kako bi imala izgovor za dalju eskalaciju.

Do sada se u Ukrajini nijedan američki plan nije ostvario, pa se očekuje nepredvidiv ruski odgovor, koje SAD ne očekuju.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs