UDARNO: Bivši ministar odbrane DNR Strelkov uhapšen dok je pokušavao da dođe na front

Oficir i bivši šef Ministarstva odbrane DNR, Igor Strelkov uhapšen je dok je pokušavao da dođe na front.

Bivši ministar odbrane Donjecke Narodne Republike (DNR) Igor Girkin (poznatiji kao Strelkov) uhapšen je na Krimu dok je pokušavao da kao dobrovoljac dođe na front. Ovo je objavio Telegram kanal „Operacija Z: Vojni komesari ruskog proleća“.

Prema preliminarnim informacijama, Strelkov je pokušao da dođe do Hersonskog fronta koristeći prikriveni pasoš, koji je koristio dok je radio u specijalnim službama.

Prema rečima pripadnika milicije Aleksandra Žučkovskog, bivši ministar odbrane DNR ne teži političkim ciljevima. „Sve što želi je da lično učestvuje, čak i kao redov, u ruskom narodnooslobodilačkom ratu koji je započeo“, dodao je on.

U martu je objavljeno da je tast Igora Strelkova umro u blizini grada Avdeevka. Bivši ministar je u komentaru za medije rekao da je u njihovu porodicu stigla tuga.

Strelkov je bio načelnik Odeljenja za odbranu DNR od maja do avgusta 2014. godine. Učestvovao je u vojnom sukobu u Donbasu, komandovao je oružanim snagama DNR.

Strelkov se u ratu u BiH, kao dobrovoljac borio na srpskoj strani.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs