Naslovnica SPEKTAR Pretnja Zapadu iz Rusije: „Nemojte kasnije reći da vas nismo upozorili“

Pretnja Zapadu iz Rusije: „Nemojte kasnije reći da vas nismo upozorili“

Moskva je spremna na teške uzvratne akcije ako SAD i NATO snabdeju Kijev oružjem za napade na ruske gradove, izjavio je Konstantin Gavrilov, šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja.

„Ako Vašington i zemlje NATO-a snabdevaju Kijev oružjem za napad duboko u Rusiju na mirne gradove i pomažu pokušaje da se zauzmu naše ustavom obezbeđene teritorije, to će primorati Moskvu da preduzme oštre uzvratne akcije.

„Nemojte kasnije reći da vas nismo upozorili“, rekao je on, govoreći na plenarnoj sednici OEBS -ovog foruma za bezbednosnu saradnju.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

Webtribune.rs