Popularnost Roberta Kenedija Mlađeg radi u Trampovu korist

       

„Što više priče o Kenediju, to je lošije po Bajdena. Tramp zna kako da ljudima usmeri pažnju. A svaki pogled ka Kenediju dobar je za republikance“, izjavio je Brajan Sajčik, bivši saradnik bivšeg predsednika

Republikanska partija u kandidaturi Roberta F. Kenedija Mlađeg navodno vidi stratešku pretnju aktuelnom lideru SAD Džozefu Bajdenu u ranim fazama borbe za nominaciju u taboru demokrata, ocenio je „Foks njuz“ na osnovu reči Donalda Trampa upućenih nećaku ubijenog američkog predsednika Džona F. Kenedija.

„Samo se drži“, poručio je Tramp Kenediju tokom kratkog pojavljivanja u emisiji „Huvi kar šou“, te dodao da su njih dvojica godinama imali lep odnos i da je reč o pametnom i dobrom čoveku.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„On je zdravorazuman čovek, kao i ja. Dakle, bilo da ste konzervativac ili liberal, zdrav razum je zdrav razum. Radi vrlo dobro, video sam anketu. Prilično dobro!“, rekao je Tramp o svom potencijalnom rivalu na predsedničkim izborima koji će se održati u Americi 2024. godine.

Iako je Roberta Kenedija Mlađeg njegova Demokratska partija uglavnom nipodaštavala zbog kontroverznih stavova o vakcinama, klimatskim promenama i sl., sredinom juna na anketama je već beležio dvocifrenu podršku.

„Što više priče o Kenediju, to je lošije po Bajdena. Tramp zna kako da ljudima usmeri pažnju. A svaki pogled ka Kenediju dobar je za republikance“, izjavio je republikanac Brajan Sajčik koji je radio za Trampovu prethodnu izbornu kampanju.

Republikanac Rodžer Stoun, kojeg je Tramp pomilovao nakon što je 2019. osuđen za ometanje kongresne istrage o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine, podsetio je na slučaj Džimija Kartera i Teda Kenedija na preliminarnim izborima Demokratske partije 1980, kada je Karter osvojio nominaciju, ali potom ubedljivo izgubio od republikanca Ronalda Regana – predsednici koji se kandiduju za reizbor a u okviru svoje stranke jedva dobiju nominaciju budući da imaju jakog izazivača, gube na krajnjim izborima.

Ocenio je da Kenedi ima male šanse da dobije demokratsku nominaciju, tj. da pobedi Bajdena, ali da će doprineti Trampovoj pobedi 2024.

„Da sam demokrata, sigurno bih glasao za njega. On je veliki Amerikanac, veoma hrabar. Na udaru je političkog establišmenta zbog svojih otvorenih i ispravnih stavova, što će na kraju pomoći da se ublaži Bajdenov poraz od Donalda Trampa na opštim izborima“, zaključio je Stoun.

 

(RT)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte