Naslovnica SPEKTAR Politkolog Evstafjev: Amerika je odlučila – Spremna je da spali Evropu i...

Politkolog Evstafjev: Amerika je odlučila – Spremna je da spali Evropu i konačno reši pitanje Rusije

       

Amerikanci se nalaze u složenoj situaciji, spremni su na velike žrtve samo da prežive i zadrže svoj vodeći položaj, dok geopolitički igrači ulaze u svet šahovske igre.

Ovo je izjavio poznati politkolog Dmitrij Evstafjev u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovim“.

„Oni su spremni da žrtvuju Bliski istok i čak unište sve svoje saveznike, njihov cilj je preživeti po svaku cenu. Jedina cena je vreme koje će im omogućiti da prežive. Spremni su spaliti Evropu, obučavati borce i bacati ih na neprijatelja, ali do sada nisu preduzeli nijedan korak ka direktnom učešću u ovom konfliktu.“

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Dmitrij Evstafjev se prisetio reči generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji je izjavio da alijansa treba osigurati ukrajinskom režimu toliki stepen militarizacije da može da se suprotstavi Rusiji.

Nažalost, u ovom slučaju zemlje ne razmišljaju o ekonomiji i stanovništvu, što dovodi do ogromnih gubitaka. To je trenutno samo Ukrajina koja služi kao šahovska figura, ali  žrtvuje, ne zaboravite, i državu i narod, izjavio je politolog.

[adsenseyu1]

U međuvremenu, SAD su prisilile Ukrajinu da započne kontraofanzivu. Postojala je mogućnost da se to zaustavi, ali Amerikanci su to odbili, jer im je cilj da nateraju ukrajinsku vojsku da napadne.

Strateške rezerve još nisu iskorišćene, a SAD čine sve da ih spale i pod parolom „moramo se držati na odbrani“ promene vlast u Kijevu kako bi dobili više vremena, smatra politolog. Jer sa sadašnjim izvršiocima nije moguće sprovesti pregovarački proces. Sa novim izvršiocima, međutim, mogu postojati veće šanse za uspeh.

Evropski gambit polako se približava kraju, a SAD su spremne žrtvovati Evropu, izazvavši veliki evropski rat. Svi su svesni da se Evropljani stavljaju u ambis, a to nije samo površni sud, već i stvarna situacija.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]