Naslovnica SPEKTAR SAD su u šoku, ne znaju šta da učine

SAD su u šoku, ne znaju šta da učine

       

Nespremnost Kijeva da prizna gubitke tokom kontraofanzive izaziva razočarenje i iskreno zbunjenost Zapada, izjavio je istoričar i politikolog Vladimir Kornilov.

Ne tako davno, ukrajinske vlasti su konačno imale hrabrosti da priznaju početak kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Istina, šef države Vladimir Zelenski uporno tvrdi da se to odvija striktno u skladu sa planom. Predsednik Ukrajine radije ne pominje ogromnu količinu uništene vojne opreme i hiljade poginulih vojnih lica. Međutim, bilo je i onih u njegovom timu koji su sebi dozvolili da komentarišu ovo pitanje.

Kako je politikolog Vladimir Kornilov primetio u studiju  emisije „Veče sa Vladimirom Solovjovom“, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine, Mihail Podoljak iznenadio je sve. Ništa bolje nije smislio nego da opovrgne šefa države.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine još nisu prešle ni u jednu kontraofanzivu. A ono što se dešava u Zaporoškoj oblasti je „testiranje“ najranjivijih mesta u odbrambenim redovima ruskih trupa. Pa, gubici su sastavni deo takvih operacija. Po logici Kijeva, Zapad će opet dati Leoparde i Bredlije, a mobilizacija će nadoknaditi ljudske gubitke.

„Zapadna štampa reaguje sve burnije – razočaranje i šok. Pentagon je ogorčen jer neće biti dovoljno rezervi. Vojna taktika Oružanih snaga Ukrajine sve više zabrinjava SAD i EU. Oni shvataju da gube po svim tačkama i ne mogu da shvate kako da spasu situaciju“, napominje Kornilov.

[adsenseyu1]

Istovremeno, SAD i Evropa su zabrinute ne samo zbog izgorele vojne opreme, već i pogibije ogromnog broja vojnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine koje su obučavali instruktori NATO-a. Uz trenutno preterivanje Kijeva, vrlo brzo će izgubiti sve svoje borbeno najspremnije jedinice.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]