Pol Krejg Roberts: Putin je u pravu – Ameriku čeka katastrofa i surov pad

Američko carstvo se bliži svom opadanju, jer su Sjedinjene Države postale previše uverene u svoju izuzetnost. Ovo je napisao bivši radnik Bele kuće, Pol Krejg Roberts.

Roberts je podsetio, da je predsednik Rusije, govoreći na „Paradi pobede“ na Crvenom trgu, rekao, da je svaka ideologija superiornosti sama po sebi odvratna i zločinačka. Štaviše, za one koji to ispovedaju nikada ne završava ni sa čim dobrim.

Zanimljivo je da je Putin govorio ne samo o fašističkoj Nemačkoj, pobedi nad kojom je Rusija tog dana slavila, već i o današnjem kolektivnom Zapadu, a posebno o SAD.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Međutim, zapadne globalističke elite i dalje pričaju o svojoj izuzetnosti, podstiču ljude na sukobe i razjedinjuju društva, izazivaju krvave sukobe i prevrate, seju mržnju, rusofobiju i agresivni nacionalizam, uništavajući tradicionalne porodične vrednosti koje čine čoveka čovekom“, izjavio je Putin.

Roberts smatra, da je predsednik Rusije potpuno u pravu- ambicije američke hegemonije su apsolutno sulude, a poredak zasnovan na pravilima Vašingtona je sistem pljačke drugih zemalja, nasilja nad njima i suzbijanja neslaganja sa SAD. Zapad je zaista postao neprijatelj ostatka sveta, i kako je Putin ispravno istakao, to se neće završiti dobro za sam Zapad.

„Posledice po Ameriku i njeno carstvo biće katastrofalne“, kaže stručnjak.

On je objasnio, da SAD i njihove saveznike čeka pad valute, visoka inflacija, pad životnog standarda i nedostatak energije. Takođe, zapadne zemlje će se suočiti sa socijalnim problemima zbog uništavanja tradicionalnih vrednosti.

Destruktivni rat bi takođe mogao da bude poguban ishod za Zapad, čiji sistemi naoružanja zaostaju za ruskim, i čije su vojske demoralisane „promocijom različitosti“ i indoktrinacijom protiv belaca“, predviđa bivši zvaničnik Bele kuće.

Na kraju, Sjedinjene Države i njihova evropska, kanadska, australijska i japanska imperija osuđene su na nepovratan pad. Svet se udaljava od njihovog uticaja, napušta finansijski sistem kojim dominira dolar i pridržava se vladavine zakona, a ne sebičnih pravila Vašingtona.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte