Pitanje inteligencije: Kako da dobiju rat granatiranjem nuklearne elektrane koja može da ozrači pola Evrope?

Granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje se nastavlja i do sada je zabeleženo 15 pogodaka u objekte elektrane, izjavio je danas Renat Karča, savetnik direktora ruske kompanije za proizvodnju nuklearne energije Rosenergoatom.

„Oni nisu samo juče granatirali, oni granatiraju danas, granatiraju sada. Do sada je zabeleženo oko 15 pogodaka u objekte nuklearne elektrane. Svaki artiljerijski udar na nuklearnu elektranu dovodi u opasnost nuklearnu bezbednost“, rekao je Karča za TAS S.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) osudila je napad na nukleranu elektranu Zaporožje u Ukrajini, koja je pod kontolom ruskih snaga, preneo je Rojters.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

IAEA je zatražila da oni koji stoje iza napada odmah prestanu sa njim.

Grosi: Pod hitno prekinuti napade na Zaporošku nuklearku

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju Rafael Grosi apelovao je da se „pod hitno prekinu“ napadi na Zaporošku nuklearnu elektranu, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu te agencije.

„Vesti od našeg tima (eksperata Međunarodne agencije za atomsku energiju) juče i jutros su krajnje zabrinjavajuće. Na teritoriji te velike atomske centrale dogodile su se eksplozije, što je potpuno neprihvatljivo. Ko god da stoji iza toga, mora pod hitno to da prekine. Kako sam već mnogo puta rekao, igrate se s vatrom“, naveo je Grosi

(b92.net)