Naslovnica U FOKUSU Otkriveno: U Banjskoj nije bila kosovska policija već organizovana banda koja je...

Otkriveno: U Banjskoj nije bila kosovska policija već organizovana banda koja je tu poslata da likvidira Srbe

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, na vanrednoj konferenciji za medije, izjavio da Srbija zna zašto Euleksu nisu dali pristup mestu Banjska.

„Sazvao sam današnju konferenciju za medije kako bih upoznao javnost o svemu onome što se dešavalo tokom tragičnih sukoba u Banjskoj“, rekao je on i dodao da želi da objasni zašto je Euleks bio odbijen da učestvuje u istrazi u Banjskoj.

„Zašto sada svi ćute osim predsednika Vučića i zašto je tzv. kosovska policija bila sama na licu mesta, sama je obezbeđivala mesto istrage?“, upitao je Petković.

„Euleks nije učestvovao u istrazi jer je tzv. kosovska policija želela da sakrije određene dokaze, da sakrije istinu. Ta istina glasi da su Srbi hladnokrvni, mučki i brutalno ubijeni od strane tzv. kosovske policije. To svi treba da znaju. To su hteli da sakriju“, rekao je on.

Srbija je, kako kaže, došla do pouzdanih dokaza, između ostalog i od zaštićenih svedoka, a reč je o tome da je Voja Mijailović, otac dvoje dece, da je hladnokrvno i mučki bio ubijen, nakon što je lakše bio ranjen. „Pao je na zemlju i predao se. Overen je u glavu od strane kosovske policije.“

„Zato je od ključne važnosti da nezavisna komisija, zajedno sa srpskim patolozima izvrše obdukciju“, objasnio je Petković, koji je rekao da tzv. kosovska policija već četvrti dan krije tela ubijenih Srba. „Ta istraga pokazaće da su oni ubijeni iz neposredne blizine“, naglasio je Petković.

[adsenseyu1]

„Kako dani prolaze biće još dokaza koji će razotkriti sve laži prištinskih vlasti ali i od strane međunarodne zajednice koji to prikrivaju i Srbe nazivaju teroristima, dok ubice nazivaju organima reda“, kaže Petković.

Rekao je da postoji i zahtev Euleksu, koji je Srbija poslala, u kom se traži da i oni učestvuju u istrazi.

„Sve vreme smo u kontaktu s Miroslavom Lajčakom, ali juče je došla informacija da će predati tela, a zatim su tražili skupljanje DNK za identifikaciju. Traže od dece da ih testiraju i potvrde identitet, što je maltretiranje“, istakao je Petković.

„Želeli su da sakriju ko je bio među kosovskim policajcima koji su ubili Srbe, mi imamo dokaze, jasne i nedvosmislene. Tu su bile profesionalne ubice, skupljene iz raznih kampova, poslati su s namerom da pobiju sve Srbe. Bio je izdat nalog da se ne vraćaju dok ih sve ne pobiju. Trebalo je da počiste ceo prostor“, naveo je Petković.

Takođe, prema njegovim rečima, krajnji cilj Prištine je sada da dokaže da postoji veza između zvaničnog Beograda i ubijenih Srba, koja ne postoji.

Naš jedini zahtev je bio i ostao da Kfor bude na severu KiM, jer kosovska policija po svim sporazumima nema pravo tamo da bude.

„U ovom trenutku je izvršena identifikacija ubijenih Bojana i Igora i ja imam fotografije. Telo Bojana je masakrirano. Ne mogu pokazati fotografije jer nisu blurovane“, rekao je Petković, naglašavajući ponovo da nije izvršena obdukcija, profesionalna, već je kosovska strana navrat-nanos izvršila neku obdukciju.

Srbija neće odstupiti od toga da se utvrdi puna istina.

Ponovio je da 24. septembra u Banjskoj nije bila nikakva kosovska policija već organizovana banda koja je tu poslata da likvidira Srbe.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(B92)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social