Otkriveno: Morbidni razlog zašto je Evropski parlament odlučio da prizna Rusiju kao „terorističku državu“

Evropski parlament (EP) će glasati za priznanje Rusije kao „terorističke države“. Politikolog, i član Predsedničkog saveta za međunacionalne odnose, Bogdan Bezpalko, je u intervjuu za ruske medije, objasnio zašto je EU odlučila da usvoji ovu rezoluciju.

„EP“ je pripremio rezoluciju, kojom Rusiju priznaje kao „terorističku državu“, i namerava da o njoj glasa na sednici u Strazburu 23. novembra. Ovo je na brifingu rekla pres-sekretar Evropskog parlamenta, Delfin Kolard.

Bezpalko je primetio, da postoji mogućnost da Evropski parlament usvoji antirusku rezoluciju. Ekspert je istovremeno izrazio nadu, da među poslanicima „EP“ još ima i takvih političara koji bi glasali protiv.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Ali nisam siguran u to. Na glasanju u UN o „reparacijama“ od Rusije, čak su i Mađari, koji su bili prijateljski raspoloženi prema nama, podržali rezoluciju“, naveo je stručnjak.

Prema rečima Bezpalka, Evropski parlament nije bez razloga odlučio da usvoji antirusku rezoluciju. Politikolog je siguran, da se takvi koraci preduzimaju samo da bi se opljačkala Rusija, da bi se zaplenile zlatno-devizne rezerve, koje su zamrznute na Zapadu.

„Sada nam uvode sankcije iz bilo kog razloga, ili čak i bez njega. Žele da nam ukradu imovinu, i oni će to učiniti na ovaj ili onaj način“, dodao je politikolog.

Webtribune.rs