Osnivač Pink Flojda kritikuje Bajdena zbog politike prema Ukrajini

Britanski rok muzičar Rodžer Voters , jedan od osnivača Pink Flojda, kritikovao je američkog predsednika Džoa Bajdena zbog politike prema Ukrajini.

Svoje mišljenje o postupcima američkog lidera otkrio je u intervjuu za Si-En-En.

Voters je rekao da Bajden doliva ulje na vatru u situaciji oko Ukrajine. On je postupke američkog lidera nazvao velikim zločinom.

„Zašto Sjedinjene Američke Države ne pozovu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da započne pregovore sa Rusijom kako bi se okončao ovaj užasni, monstruozni sukob? upitao je muzičar.

Poznato je da je Zelenski više puta potvrdio spremnost za mirovne pregovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali suštinski ništa nije učinio na tom planu.

Prema rečima osnivača Pink Flojda, ruska specijalna operacija bila je odgovor na napredovanje NATO-a do granica Rusije, iako je alijansa obećala da to neće učiniti.

Napominje se da je sada Voters na turneji pod nazivom This Is Not A Drill (u prevodu sa engleskog znači „Ovo nije vežba“).

Tokom svojih nastupa, muzičar se dotiče političkih tema, posebno pokazuje fotografije ratnih zločinaca, među kojima je i Bajden.

Specijalna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Ruski predsednik Vladimir Putin je svojim ciljevima nazvao pomoć Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR i LNR), kao i denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

Sve ono što ne objavljujemo na drugim mrežama zbog cenzure možete pratiti na našem Vkontakte kanalu

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs