NOVA TEORIJA IZ BRITANSKE KUHINJE: Putin oborio putnički avion da bi ušao sa vojskom u Siriju

egipat avion

Bivši tajni agent ruskog KGB-a Boris Karpihkov izjavio je da o rušenju ruskog putničkog aviona u Egiptu nisu iznete prave informacije.

On je naveo da je odlučio da iznese istinu na videlo, jer se niko nije pitao da li je moguće da se stvari nisu razvijale onako kako su predstavljene javnosti.

U eksploziji putničkog aviona stradalo je 217 putnika i 7 članova posade. Tela putnika pronađena su u radijusu od oko 50 kilometara, a prema analizama stručnjaka putnici koji su se nalazili u prednjem delu aviona umrli su od nedostatka kiseonika, dok su oni u drugom delu zadobili ozbiljne opekotine i povrede.

Nedugo nakon pada aviona, Islamska država je preuzela odgovornost i objavila fotografiju limenke i eksploziva koji je navodno odgovoran za ekploziju u vazaduhu.

Ali, situacija na terenu je ukazivala na nešto drugo. Stručnjaci za vazdušnje nesreće danima nisu mogli da utvrde pravi razlog rušenje aviona. Postojale su indicije da je avion srušen sa zemlje, a ne bombom u vazduhu.

Dugo im je trebalo da se usaglase i objave kako je avion srušen nakon ekplozije, prenosi “Dejli mejl”.

Rusija nije dugo čekala. Ubrzo je počela sa bombardovanjem u Siriji.

Bivši tajni agent tvrdi da je za rušenje aviona odgovoran samo Kremlj i niko drugi.

Prema njegovoj teoriji, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je bombardovanje aviona kako bi zadobio simpatije širom sveta, ne samo zbog situacije u Ukrajini već kako bi mogao pojačati napade na pobunjeničke grupe u Siriji koje se protive režimu njegovog saveznika, sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

mi6

Karpihov, koji se trenutno nalazi u sigurnoj kući u Velikoj Britaniji, i koji je zbog bezbednosti promenio identitet, tvrdi da mu je izvor iz ruske Vojne bezbednosne službe rekao da je u to vreme Putin bio veoma zabrinut zbog slabljenja političkog uticaja Rusije na Bliskom istoku.

Putin je navodno bio zabrinut za prijateljstvo između njega i Asada. Njegov plan je bio zadobiti podršku vodećih svetskih sila za jačanje napada na području Sirije.

“Kremlju je pod hitno trebalo nekakvo opravdanje za jačanje napada ne bi li održao svoju političku moć. Rušenje ruskog putničkog aviona, za šta su odgovornost preuzeli džihadisti, bio je ekspresan način za dobijanje podrške širom sveta za napade u Siriji”, rekao je on.

Ovaj bivši specijalac, koji je prošao sve ruske “škole” špijunaže, tvrdi da su pripadnici ruske specijalne službe odradili posao za koji su godinama obučavani – prikrivanje tragova.

Prema iskazima bivšeg špijuna, specijalci su ženi, koja je trebalo da leti za Sankt Peterburg dali “poklon” uz zadatak da ga odnese svojoj porodici, te je ispratili preko sistema za bezbednosne provere u Šarm el Šeiku.

U poklonu se navodno nalazila bomba i detonator vrste EHV-7, koji su posebno izrađeni za operacije tajnih službi, piše “Dejli mejl”.

(Dnevnik.hr,B92)