Naslovnica U FOKUSU Ruska armija žestoko udarila na Odesu- Evo šta se dogodilo!

Ruska armija žestoko udarila na Odesu- Evo šta se dogodilo!

Ruska vojska je izvela još jedan kombinovani udar na ukrajinske ciljeve u različitim regionima. U Kijevu i regionu je bilo veoma „bučno“.

Kako se navodi, čule su se eksplozije kako u prestonici Ukrajine, tako i u oblastima Vasilkova i Beloj Cerkve. Pogođeni su elementi protivvazdušne odbrane, uključujući najmanje jedno lansirno sredstvo južno od Kijeva.

U Odesi i Odeskoj oblasti dogodila se serija eksplozija. Nakon jednog od napada, izbio je požar u lučkoj infrastrukturi, koju ukrajinska vojska sprema za prijem brodova sa stranim naoružanjem.

Kao rezultat jednog od pogodaka, snažan stub vatre i dima uzdigao se u nebo.

Pretpostavlja se da je došlo do napada na skladište goriva i maziva, koje su koristile snage ukrajinske vojske na južnom pravcu.

Eksplozija se dogodila i u oblasti luke Iljičevsk (koja je preimenovana u Černomorsk). Ovo je drugi napad na lučku infrastrukturu na ovom području u protekla dva dana.

Izvršena je serija napada na tačke raspoređivanja ukrajinskog ljudstva na desnoj obali Hersonske oblasti.

Dan pre napada je izvršen napad na TV toranj u Harkovu, u kome je bila smeštena oprema za vezu ukrajinske vojske. U tom pogledu, biće značajnih poteškoća u emitovanju ukrajinskih kanala u Harkovskoj oblasti.

(Tv Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social