Naslovnica IZA OGLEDALA Više se ne može sakriti- NASA skinula tajnost: Apokalipsa dolazi iz svemira

Više se ne može sakriti- NASA skinula tajnost: Apokalipsa dolazi iz svemira

       

Planeta Zemlja će ostati bez sredstava komunikacije.

Mnogi ezoteričari i proroci odavno su predvideli takozvana „tri dana tame“. Prema ovim predviđanjima, u određeno vreme će se sva struja na Zemlji isključiti, a ljudi će ostati u mrklom mraku.

Teoretičari zavere su navodili različite razloge za ovu pojavu- jedni misle da će to biti posledica magnetne oluje, drugi veruju da će se to dogoditi zbog invazije NLO-a, a treći da će svet ostati u mraku nakon upotrebe novog tehnološkog oružja.

Međutim, mnogi nisu obraćali pažnju na ovo predviđanje, smatrajući ga samo još jednom teorijom zavere. Međutim, nedavno je NASA zvanično objavila da bi se takva apokalipsa zaista mogla dogoditi u narednih 10 godina, i to ne tri dana, već nekoliko meseci ili čak godina.

Za sve je kriva solarna oluja neviđene snage, koja će našu planetu zadesiti najkasnije u narednoj deceniji, a moguće i ranije.

Federalna agencija je nedavno izvestila da je robotska svemirska letelica pod nazivom „Parker solarna sonda“ (PSP), nakon godina istraživanja, uspešno prošla kroz solarni vetar po prvi put.

Prema naučnicima, električni kvar može da nastane upravo zbog solarne oluje, drugim rečima, zbog vetrova koji su nabijeni česticama koje izlaze iz spoljašnje atmosfere Sunca. Što je vetar jači, to su njegove posledice na Zemlji gore.

Pre svega, zbog ove oluje će trpeti sve komunikacije. „U najmanju ruku, takav događaj bi mogao ostaviti ljude bez pristupa Internetu mesecima ili čak godinama, čineći satelite i dalekovode beskorisnim“, kažu naučnici.

U poređenju sa drugim teorijama sudnjeg dana, internet apokalipsa ne izgleda kao tako strašna pretnja. Međutim, ako bolje razmislimo, njegove posledice mogu biti katastrofalne, jer govorimo o zaustavljanju svih tehnoloških sistema, što će stvoriti potpuni haos.

Takav događaj će negativno uticati na psihu mnogih ljudi. Sada barem svaka treća osoba pati od zavisnosti od interneta, a mnogi jednostavno neće preživeti ni jedan dan bez društvenih mreža.

Sada stručnjaci pokušavaju da razumeju mehanizam ovih tokova kako bi odredili svoje sledeće korake.

„Ovo će uticati na našu sposobnost da razumemo kako sunce oslobađa energiju i izaziva geomagnetne oluje koje predstavljaju pretnju našim komunikacionim mrežama“, rekao je profesor Stjuart Bejl, koji je vodio studiju.

Naučnici žele da shvate, da li je moguće preusmeriti tok vetrova tako da prolaze pored Zemlje, a da ne naškode našoj planeti.

Nadajmo se da će naučnici ipak uspeti da pronađu način da izbegnu ovakvu apokalipsu, inače njene posledice mogu biti štetne po čovečanstvo.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social