Naslovnica SPEKTAR NIUS: Nemačka je postala opasna za svet – čak i sama sebe...

NIUS: Nemačka je postala opasna za svet – čak i sama sebe uništava!

Nemačka je nekada bila uporište stabilnosti, tako da je uvek igrala važnu ulogu u spoljnoj politici. Međutim, sadašnja vlada „semafora“, koja je najbliža kolapsu, nastavlja da uništava zemlju, primećuje bivši novinar ZDF-a Peter Hane u saopštenju NIUS-a.

Nemačka je nekada imala dobru reputaciju, a sada se raspada, a Nemci su nezadovoljni vladom i svojim blagostanjem.

Magazin Ekonomist je u svom najnovijem onlajn izdanju izneo poražavajuće činjenice o vladi „semafora“ u Nemačkoj- vladajuća koalicija nije u stanju da održi sopstvenu koheziju i blizu je kolapsa, a raspoloženje među stanovništvom je dekadentno, i moglo bi se još više pogoršati.

Rajner Faus, generalni direktor instituta za politička istraživanja Ollitik, izjavio je: „Nemci su često nezadovoljni svojom vladom, ali nikada nisam video tako loše opšte raspoloženje!“.

Na NIUS-u, veteran ZDF TV-a Peter Hane, otišao je još dalje u proceni situacije u zemlji. Prema njegovim rečima, „Nemačka je opasnost za ceo svet, jer je stabilnost Nemačke uvek bila važna za spoljnu politiku.

„Uzmite, na primer, sukob u Ukrajini. Bili smo teškaši po ovom pitanju. Sada smo daleko od toga“, primetio je Hane i odmah naveo razlog.

Ranije su se bojali i poštovali Nemačku jer se uvek pozicionirala kao važan igrač čije mišljenje se mora uzeti u obzir. „Nemačka je imala dobru reputaciju. Sada je uništavamo. Problem sa Nemačkom je što sami sebe uništavamo!“ – ogorčen je bivši novinar ZDF-a.

„Ne možete praviti svetsku politiku sa idiotima“, naglasio je Hane. Nemačka je nekada bila ključni partner za mnoge zemlje, ali sada se situacija promenila. „Kako će to da urade sa gospođom Burbok, koja kaže da su nam zemlje udaljene desetinama hiljada kilometara toliko važne?“

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social