Nije prala kosu mesec dana: Evo šta se dogodilo s njenom kosom

kosa sampon

Italijanka Margaret Bador je odlučila da sprovede eksperiment jer je želela da vidi šta se desi kada se kosa ne pere šamponom u periodu od mesec dana.

Ona je do pre početka eksperimenta prala kosu skoro svaki dan jer ima veoma masnu kosu koja postaje tamna kad je prljava.

Najteži deo joj je bila prva nedelja, što je i očekivala nakon što je pročitala članke o ovoj temi na internetu.

„Moja kosa se jako zamastila, ali već nakon trećeg dana se nije više mastila“, rekla je Margaret. Ona je tokom eksperimenta vezivala svoju kosu. U poslednje dve nedelje eksperimenta, njena cimerka je prokomentarisala da joj kosa izgleda kao da je nije prala dva dana.

„Pokušala sam par puta da je operem čajem od kamilice. Jedino što je kosa lepše mirisala, ali količina masti se nije smanjila“, rekla je Margaret. U jednom trenutku je počela da se brine da će se nešto desiti njenoj koži glave.

Međutim, ništa se nije dogodilo. Ipak, ona je nakon mesec dana shvatila da želi čistu kosu, ali je nije oprala šamponom već sodom bikarbonom.

Pomešala je vodu i sodu bikarbonu u odnosu 3:1 i bila je više nego zadovoljna. Soda bikarbona je pokupila svu masnoću i očistila njenu kosu u potpunosti.

Webtribune.rs