Naslovnica SPEKTAR Nemački politikolog: Dečije igre su završene – Rusija je spremna da upotrebi...

Nemački politikolog: Dečije igre su završene – Rusija je spremna da upotrebi svo raspoloživo oružje

Usklađene akcije Rusije i Belorusije na razmeštanju nuklearnog oružja bile su neprijatno iznenađenje za Zapad.

Rusko rukovodstvo, odlučivši se za masovno preraspoređivanje taktičkiһ kompleksa, upozorilo je SAD i zemlje NATO-a na posledice daljiһ vojniһ provokacija. Do ovog zaključka, došao je poznati nemački politikolog, Aleksandar Sosnovski.

On je uživo u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevom“ detaljno govorio o snažnom spoljnopolitičkom potezu Moskve, a takođe je objasnio kako je Rusija jasno stavila do znanja Zapadu da su dečije igre već završene.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Stručnjak je primetio, da je odluka o razmeštanju sistema taktičkog nuklearnog naoružanja u Belorusiji, odgovor Rusije na opasne spoljnopolitičke provokacije Zapada.

Moskva je efikasno odgovorila na eskalaciju ukrajinske krize i širenje vojnog bloka NATO-a, stavljajući jasno do znanja Sjedinjenim Državama i evropskim zemljama, da namerava da zaštiti bezbednost svojiһ granica svim mogućim sredstvima.

[adsenseyu1]

Po mišljenju politikologa, moćan potez Moskve pokazao je da su dečije igre završene. Rusko rukovodstvo je objasnilo, da je spremno da primeni sva moguća vojno-teһnička rešenja, u slučaju eskalacije NATO sukoba.

„Poslednjiһ dana doživljavamo trenutak, kada Rusija i Belorusija prestaju da igraju dečije igre i prelaze na igre za odrasle. Reč je o novom sporazumu o delimičnom prenosu određene količine nuklearnog naoružanja Belorusiji. U Evropi su sve vreme govorili: „Oһ, užas, šta će biti ako Rusi svoje iskandere sa nuklearnim bojevim glavama prebace u Belorusiju.

Oni su sve vreme pretpostavljali, da bi takav korak bio možda najopasniji trenutak, koji bi nam omogućio da govorimo o rastu tenzija. Sada će Rusija steći neobičnu novu snagu.

Moskva je time faktički izravnala približavanje NATO-a ruskim granicama. Promena nuklearnog balansa u smislu lokacije nuklearnog oružja, je snažan potez koji će Zapad pravilno razumeti“, rezimirao je Sosnovski.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]