Naslovnica SPEKTAR Ukrajinski general: Zelenski u strahu, sklonio Zalužnog

Ukrajinski general: Zelenski u strahu, sklonio Zalužnog

Kancelarija ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog zaglušuje izjave glavnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog u informacionom prostoru, zbog strahovanja da bi on mogao da mu postane politička pretnja, izjavio je ukrajinski general u penziji Sergej Krivonos.

U razgovoru s poslanikom Vrhovne rade Ukrajine Geo Lerosom, koji je primetio da je Zalužni sklonjen iz medijskog prostora, Krivonos je rekao da je kancelarija Zelenskog već isplanirala buduće predsedničke i parlamentarne izbore u Ukrajini.

Prema rečima generala, ukrajinski vrh, navodno, vidi Zalužnog kao opasnost i konkurenciju.

„Kancelarija Zelenskog lepo, sistemski radi tako da general Zalužni nestane iz informacionog polja“, ocenio je Krivonos, dodavši da je Zelenski pod raznim izgovorima „očistio“ okruženje glavnokomandujućeg i postavio oko njega svoje ljude.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

„To je još jedan pokušaj da se prati svaki njegov korak radi izveštavanja mentora – šta upravo radi Zalužni, s kim se sastaje, šta govori. To već ide do bezumlja“, naveo je general.

Dvadeset petog maja Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je video-snimak na kojem se Zalužni obratio javnosti. Pre toga je Kijev na sve moguće načine pokušavao da uveri javnost da je s njim sve u redu, objavljujući na društvenim mrežama fotografije koje, kako se kasnije ispostavilo, nisu bile sveže.

[adsenseyu1]

Protekle sedmice izvor Sputnjika u ruskim bezbednosnim strukturima saopštio je da je Zalužni bio ranjen u glavu i da je ranjen u raketnom napadu ruske avijacije. On je prvobitno bio dostavljen u Nikolajev, radi ukazivanja prve pomoći, a pose je upućen u vojnu bolnicu u Kijevu radi operacije.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]