Naslovnica IZA OGLEDALA Naučnici žele da kamufliraju Zemlju kako bi je zaštitili od neprijateljski nastrojenih...

Naučnici žele da kamufliraju Zemlju kako bi je zaštitili od neprijateljski nastrojenih vanzemaljaca

zemlja2

Da li bi „nevidljivi laserski omotač“ mogao da sakrije Zemlju i spreči invaziju vanzemaljaca? Neki stručnjaci smatraju da bi mogao.

Dva astronoma su rekla da bi laserske emisije sa kontrolom zraka mogle stvoriti nevidljivi omotač oko Zemlje koji će onemogućiti da se primeti slabljenje svetla prilikom prolaska naše planete ispred Sunca.

Prema rečima stručnjaka, inteligentne vanzemaljske civilizacije možda tragaju za Zemljom na isti način kao što mi tragamo za vanzemaljcima: uočavanjem anomalija u sunčevoj svetlosti. Upravo zato oni smatraju da bi trebalo emitovati laser u nebo koji će sakriti promene u osvetljenju i sakriti našu planetu od vanzemaljskih teleskopa

[adsenseyu1]

NASA je metodom uočavanja svetlosnih anomalija otkrila 1.000 novih planeta, među kojima su i neke koje liče na Zemlju i koje se nalaze u takozvanoj naseljivoj zoni (postoje uslovi za život).

Međutim, moguće je da su i druge napredne civilizacije koje naseljavaju druge delove kosmosa usvojile slične tehnike kako bi sakrile svoj svet od potencijalnih neprijatelja.

Profesor Dejvid Kiping i njegov učenik Aleks Tiči sa Kolumbija univerziteta u Njujorku veruju da vanzemaljski astronomi koriste slične tehnike za uočavanje naseljivih zona, ali i da neki od njih nisu toliko dobroćudni kao što mi verujemo, te da bi bilo dobro zaštititi našu planetu od radoznalih očiju.

zemlja

Oni veruju da se to može postići emitovanjem lasera od 30MW u roku od 10 sati svake godine.

„Naša ideja nudi čovečanstvu zaštitu od potencijalnog napada vanzemaljaca“, objasnio je profesor Kiping.

[adsenseyu4]

Mnogi naučnici su ranije upozoravali da ne treba sladi radio signale u svemir kako oni ne bi privukli neprijateljske vanzemaljce koji bi bili daleko tehnološki napredniji od nas.

Profesor Stiven Hoking je rekao da bi u slučaju posete vanzemaljaca moglo da se dogodi ono što se dogodilo Indijancima kada je Kolumbo kročio u Ameriku, a što se nije dobro završilo po Indijance. Vanzemaljci koji bi došli bi zapravo mogli da budu konkvistadori koji traže novu planetu za kolonizaciju.

Međutim, Hoking nije jedini koji je rekao da nije pametno tragati za vanzemaljcima.

Dr Kaku je napomenuo da ljudska rasa ne bi imala nikakve šanse ukoliko bi je napala visoko napredna civilizacija vanzemaljaca.

„Oni bi mogli da budu nekoliko miliona godina ispred naše tehnologije. Treba uzeti u obzir da je univerzum star 13,7 milijardi godina i da oni možda poseduju oružje kakvo mi ne možemo ni da zamislimo“, rekao je dr Kaku.

Upravo zato profesor Kiping i njegov učenik Tiči žele da sakriju našu planetu.

Njihov rad je objavljen u žurnalu Kraljevskog astronomskog društva.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]