Naslovnica ŽIVOT Napravite kod kuće lekovito ulje protiv reume i bolova – Recept

Napravite kod kuće lekovito ulje protiv reume i bolova – Recept

ljuta-paprika-ulje

Bolovi u zglobovima mogu da budu veoma neprijatni i mučni, pa predlažemo da isprobate prirodni lek za reumatizam koji pojačava cirkulaciju krvi i ublažava simptome bolesti.

Ulje koje pomaže kod reumatskih bolova se pravi od ljute crvene paprike i veoma je efikasno u lečenju radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reumatizma i bolova u zglobovima.

[adsenseyu1]

Ulje od ljutih papričica širi kapilare, povećava cirkulaciju krvi u površinskim delovima kože, pojačava metabolizam i utiče na aktiviranje regenerativnih procesa u koži.

Sastojci za pripremu ulja:

  • 10 svežih crvenih ljutih papričica
  • 2 čaše maslinovog ulja
  • tegla od jednog litra

[adsenseyu4]

Priprema:

Operite paprike, isecite stabljike i sameljite paprike u blenderu. Dobićete otprilike jednu šolju sitno iseckane mešavine. Sipajte smešu u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite da stoji na tamnom mestu. Nakon 7 dana procedite sadržaj tegle kroz gazu.

Usitnjena paprika može da ostane u frižideru i da se koristi kao začin, a ulje utrljavajte u kožu.

[adsenseyu1]

Primena:

Kada počinjete sa primenom ovog tretmana, utrljavajte ulje u kožu nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim delovima tela.

Nakon utrljavanja, navucite tople čarape ili hulahopke, ako imate bolove u stopalima. Utopljavajte i druge delove tela u zavisnosti od mesta koje vas boli: ruke, vrat, leđa. Nakon nanošenja ulja, osetićete zagrevanje i peckanje na koži, ali to je podnošljivo, čak i prijatno, i ne izaziva opekotine.

Vremenom možete smanjiti učestalost primene ulja. Posle mesec ili dva, postupak se može primenjivati jednom nedeljno, na primer, ako ponekad osetite bol u zglobovima zbog promene vremenskih uslova. Držite ulje na tamnom mestu.

Webtribune.rs

[adsenseyu4][adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]