Naslovnica ŽIVOT Napitak za podmlađivanje: Recept koji se prenosi ćerkama i unukama

Napitak za podmlađivanje: Recept koji se prenosi ćerkama i unukama

bnht5g

Sigurno ste primetili da postoje žene koje izgledaju 10 ili 15 godina mlađe, a koje se nisu podvrgle skupim estetskim zahvatima. Njihova tajna je u ovom eliksiru!

Postoje prirodne i efektivne metode podmlađivanja i zato ne treba koristiti skupe kozmetičke preparate i još skuplje i rizičnije hirurške zahvate.

Podmlađivanje lica, tela i celog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura.

[adsenseyu1]

Najbolje je kombinovati različite metode podmlađivanja koje daju iznenađujuće rezultate: pravilna ishrana, odgovarajuća fizička aktivnost, prirodna nega i duhovno zadovoljstvo.

Prenosimo vam recept za eliksir mladosti:

[adsenseyu4]

Sastojci:

100 ml lanenog ulja

2 srednja limuna

1 velika glavica belog luka

0,5 kg meda.

Priprema i upotreba:

Očišćeni beli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore izmiksajte u blenderu. Samlevenu smesu pomešati sa medom, dodati laneno ulje i sve ponovo promešati. Smesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirati tri puta dnevno po 1 kašičicu pola sata pre jela.

[adsenseyu1]

Ova smesa na sledeći  način podmlađuje organizam:

Laneno ulje je biljni hormon; lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3) što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidansa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve. Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne sudove.

Beli luk čisti od parazita i čisti krvne sudove, a med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i podmlađuju ceo organizam.

(zenskikutak.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]