Naslovnica SPEKTAR Najnovija vest – Otkriveno: Zalužni je živ, ali je u kritičnom stanju

Najnovija vest – Otkriveno: Zalužni je živ, ali je u kritičnom stanju

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni je živ, ali je u kritičnom stanju nakon ranjavanja. Ovo je na svom „Telegram“ kanalu objavio ruski ratni dopisnik, Andrej Rudenko.

On je podsetio, da je Zalužni nestao iz medijskog prostora od 8. maja. Konkretno, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, nije učestvovao na sastanku načelnika vojnih resora u Ramštajnu, dok se ranije redovno pojavljivao na javnim i strateški važnim događajima.

„Prema informacijama našeg izvora u rukovodstvu Oružanih snaga Ukrajine, general Zalužni je živ, ali je u kritičnom stanju“, rekao je Rudenko.

On je precizirao, da se glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine nalazi u glavnoj vojnoj kliničkoj bolnici, gde se za njegov život bore lekari, među kojima i strani specijalisti.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Vojni izveštač tvrdi, da je Zalužni 8. maja teško povređen, kada se nalazio u Dnjepropetrovskoj oblasti na jednom od komandnih mesta Istočne grupe Oružanih snaga Ukrajine. U tom trenutku, prema rečima Rudenka, glavnokomandujući je proveravao spremnost jedinica i formacija za kontraofanzivu, a baš u tom trenutku Rusi su počeli raketni napad.

Izvor tvrdi da zdravstveno stanje neće dozvoliti Zalužnom da ostane na dosadašnjoj funkciji.

[adsenseyu1]

Informacije o njegovom zdravstvenom stanju u Ukrajini se blokiraju po nalogu zapadnih pokrovitelja kako se ne bi potkopao moral, već narušen gubitkom Artjomovska.

Ranije, 20. maja, Sjedinjene Države saopštile su da je predsednik Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD, general Mark Mili, razgovarao telefonom sa Zalužnim. Rečeno je, da su razgovarali o trenutnoj situaciji u ratnoj zoni u Ukrajini.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]