Naslovnica SPEKTAR „Moramo da je uklonimo“: Plan protiv Rusije otkriven u SAD

„Moramo da je uklonimo“: Plan protiv Rusije otkriven u SAD

Sjedinjene Države žele da „uklone“ Rusiju kako bi oživele unipolarni svet. Ovo je na svom „Jutjub“ kanalu izjavio američki novinar Garland Nikson.

„Konflikt u Ukrajini nije samo oko Rusije, već je reč i o američkoj imperiji. Ona vidi svoj unipolarni trenutak, kada su Rusija, Kina i drugi bili slabije, a SAD mogle da dominiraju svetom, da se sada ruši. Ona vidi uspon velikih sila – Rusiju i Kinu, kao i regionalnih sila Irana, Brazila, Venecuelue i Saudijske Arabije“, rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Države to vide kao pretnju svojoj hegemoniji, „kontroli nad svetom“. Vašington je zabrinut, što mnoge zemlje sada radije sklapaju sporazume sa Moskvom i Pekingom, tako da Amerikanci „moraju prvo da uklone Rusiju“, primetio je Nikson.

„Amerikanci razmišljaju- moramo delovati, moramo započeti rat sa svetom, moramo ga vratiti na pređašnje razmere. Oni veruju da unipolarni trenutak bledi, i da ga treba vratiti u život“, rekao je novinar.

Ranije je predsednik Vladimir Putin izjavio, da se Rusija i dalje zalaže za multipolarni svetski poredak zasnovan na prioritetu normi, i principa međunarodnog prava.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social