Naslovnica IZA OGLEDALA MH370 Boing 777 avion nije srušen

MH370 Boing 777 avion nije srušen

pilot avionNestali avion na letu MH370 nije pao i njegov trenutni položaj se može saznati od Centralne obaveštajne agencije kao i od avio kompanije Boing, tvrdi bivši premijer Malezije, Mahatir Mohamad.

On je rekao da je avion, ako je otet, trebao da bude uključen na komandu autopilota kojim upravlja CIA.

I da je daleko od radio ili satelitskih veza vladine agencije, poput Centralne obaveštajne agencije, i da su teroristi pokušali da preuzmu kontrolu nad kabinom, morao je sleteti, napisao je u beleškama pod nazivom „Šta leti mora sleteti“ na svom blogu.

Nešto se krije: Bivši premijer Malezije, Mahatir, je rekao da je nestali avion verovatno imao svoju MAS avio oznaku koja je uklonjena i australijsko koordinirano pretraživanje iz Perta za krhotinama je „gubljenje vremena i novca“

Zar se nije srušio: Mahatir kaže da nestali malezijski avion na letu MH370 nije mogao da se sruši jer moderni komunikacijski sistemi znače da ne može jednostavno da nestane sa radara.

“Avioni ne nestaju tek tako,” rekao je on. “Naročito ne danas kada postoji mnoštvo moćnih komunikacionih sistema, radio i satelitsko praćenje i savremene kamere koje rade bez prestanka i poseduju ogromne kapacitete za skladištenje podataka. “

“Avion je negde, verovatno bez MAS [Malaisia Airlines] oznake,” rekao je on, izveštava sidnejski Morning Herald.
“Traženje ruševina ili naftnih mrlja je gubljenje vremena i novca.”

“Iz nekog razloga, mediji neće štampati ništa što uključuje Boing ili CIA, “ rekao je on.

[adsenseyu4]

Dr Mahatir, koji je bio premijer Malezije između 1981. i 2003. godine, izjavio je da je komunikacioni sistem kod ovog leta bio onesposobljen.

Gubljenje vremena i novca: Dr Mahatir kaže da su vazdušne i vodene potrage preko Indijskog okeana za pokušajem lociranja ostataka MH370 uzaludne.

Malezija pregleda sve podatke u pokušaju da pronađe nešto o nestalom avionu na letu MH370.
“Let MH370 je trebao da se prati od strane satelita koji obično pružaju podatke o svim komercijalnim letovima, inkluzivne podatake o lokaciji, vrsti vazduhoplova, broju leta, polasku sa aerodroma i odredištu.

“Ali izgleda da su ti podaci nedostupni. Avion je samo naizgled nestao iz svih ekrana. “

“MH370 je Boing 777 avion. On je izgrađen i opremljen prema Boingu.”

 [stextbox id=“alert“]“Sva komunikacija i GPS oprema je morala biti instalirana od strane Boinga. Ako su uspeli da onesposobe Boing, mora da znaju kako se to radi.”[/stextbox]

“Svakako, Boing bi trebao biti siguran da funkcije koje su od vitalnog značaja za bezbednost i rad aviona, ne mogu lako da se onesposobe.”

Blog Dr Mahatira je postavljen nakon što je sadašnji malezijski premijer Najib Razak opisao lokaciju satelita od navodnih ostataka MH370 u Indijskom okeanu kao “bizarnu” i “tešku za poverovati”.

Gospodin Najib rekao je CNN-u da on nije verovao kada je prvi put čuo da su kritični satelitski podaci koji se trenutno pretražuju u Indijskom okeanu osnovani.

“Da budem iskren, bilo mi je teško da poverujem,” rekao je premijer.

“To je bizarni scenario koji niko od nas ne razmatra, tako da sam se ja sreo sa ekipom najpoznatijih stručnjaka u vazduhoplovnoj industriji i ponovo i ponovo sam ih pitao “da li ste sigurni?”

“A njihov odgovor je bio da su sigurni u to kao i u svoje postojanje” Malezijske, australijske i kineske vlasti su se sastale prošlog vikenda da razgovaraju o najnovijim fazama potrage brodovima u Južnom okeanu za MH370.

Kineska mornarica ispituje brod Džu Kezhen da bi počela planiranje pretrage morskog dna van zapadne australijske obale ove nedelje kao deo najnovije faze u potrazi, rekao je australijski koordinacioni centar.

(Webtribune.rs)

[adsenseyu1]