Medvedev pozvao japanskog premijera Kišidu da izvrši sepuku i spere sramotu

Zamenik šefa Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev na svom telegram kanalu nazvao je japanskog premijera Fumija Kišidu „vazalom“ i „uslužnim osobljem“ Sjedinjenih Država.

Povod za to bila je zajednička izjava Kišide i američkog predsednika Džoa Bajdena u kojoj se navodi da će Tokio i Vašington „svaku upotrebu nuklearnog naoružanja Rusije u Ukrajini“ shvatiti kao „neopravdani čin neprijateljstva prema celom čovečanstvu“.

„Ovo je tako monstruozna sramota“, piše Medvedev. „U ponižavajućem, lojalističkom zanosu, on priča besmislice o Rusiji, izdajući sećanje na stotine hiljada Japanaca koji su izgoreli u nuklearnom požaru Hirošime i Nagasakija“.

Medvedev piše da je Kišida, prema njegovom mišljenju, trebalo da podseti Bajdena da su „jedina zemlja koja je u potpunosti upotrebila nuklearno oružje SAD”.

„Takva sramota se može oprati samo sepukuom (ritualnim samoubistvom) odmah na sednici svog kabineta po povratku“, nastavio je Medvedev, zaključivši da „koncept časti ove generacije japanskih vazala nije tipičan“.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs