Naslovnica SPEKTAR Rogov: U Sankt Peterburgu se upravo sada odlučuje o sudbini SVO Rusije

Rogov: U Sankt Peterburgu se upravo sada odlučuje o sudbini SVO Rusije

Vladimir Rogov, član administracije Zaporožja, rekao je da je stigao u Sankt Peterburg, gde se, prema njegovim rečima, sada rešava sudbina Rusije i budućnost Specijalne vojne operacije (SVO).

On je izjavio da se u Sankt Peterburgu trenutno radi na razvijanju budućih koraka u okviru specijalne operacije u ukrajinskim regionima. U dogledno vreme biće odobreni zadaci Oružanih snaga Ruske Federacije.

„U Sankt Peterburgu sudbina naše otadžbine je mnogo puta određivana. To se donekle i sada rešava. U najmanju ruku, sudbina SVO, tačnije, po kom scenariju će se specijalna operacija dalje sprovoditi “, stoji u tekstu publikacije distribuirane u okviru njegovog ličnog Telegram kanala.

Osim toga, vojni komandant Aleksandar Sladkov je podelio informacije o tome šta rade vojnici ruske armije koji služe u tenkovskim jedinicama. On je napomenuo da sa dubokim interesovanjem posmatraju šta se dešava sa NATO tenkvima i oklopnim vozilima koja se prebačena u Ukrajinu.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Novinar je na svom ličnom Telegram kanalu naglasio da govori o Panterima koji su prebačeni u Kijev i Bredlijevima dostavljenim iz Sjedinjenih Država.

Sa stanovišta koje je izneo, proizilazi da su napadi novih ruskih tenkova T-90 „Proboj” koje koriste Oružane snage Ruske Federacije pogodili navedenu opremu, a ruski tenkisti imaju veštinu i iskustvo koji će im pomoći na frontu protiv NATO boraca.

Webtribune.rs