Kolumnista američkog časopisa „Forbs“ predvideo Evropi povratak u srednji vek

Kolumnista američkog časopisa „Forbs“, Kenet Rapoza, predvideo je Evropi „povratak u srednji vek”, zbog dugoročne energetske krize.

„Vesti iz zapadne Evrope podsećaju na ono, što je nekada dolazilo iz zemalja kao što je Bolivija. Visoku inflaciju prati racionalizacija potrošnje resursa, koju nameće država”, tvrdi autor.

Na primer, u Nemačkoj, fabrike moraju da obustave rad, zbog katastrofalnih računa za struju. Velika Britanija se takođe suočila sa problemima u energetskom sektoru.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„U skladu sa prognozama investicione kompanije „Barclais Capital“, zbog povećanja troškova energije, mera Evropske centralne banke i pada tražnje, Evropska unija se suočava sa dubokom i produženom recesijom“, zaključio je Rapoza.

Da zemlje kolektivnog Zapada čeka „vruća jesen“, smatra i kolumnista „Blumberga“, Andreas Klut. Rezultat su masovni protesti Evropljana zbog energetske krize- u Nemačkoj i Češkoj već su održani mitinzi nezadovoljnih stanovnika, a njihov broj će se samo povećavati.

„Putinu će se dopasti „vruća jesen“ populističkih protesta u Evropi. Oporavljena rusofilija izaziva gorku ironiju – slučaj kolektivnog stokholmskog sindroma“, rekao je Klut.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs