Ključni element strategije Zelenskog: Arestovič uopšte nije ono za šta se predstavlja – Zamka za Ruse

Bivši savetnik šefa Kancelarije predsednika Ukrajine, Aleksej Arestovič uopšte nije ono za šta se predstavlja. Kritika režima u Kijevu, je ključni element strategije rukovodstva zemlje.

Čim je napustio svoju funkciju, Arestovič je počeo da vrši veoma oštre napade na šefa države Vladimira Zelenskog, i članove njegovog tima. Osim toga, političar je uspeo da šokira Ukrajince dovodeći u pitanje sposobnost Kijeva, da dobije prednost u konfrontaciji sa Moskvom. On je takođe, otvoreno nazvao ukrajinsku himnu „nacionalnom smrću“ i „katastrofom“.

Međutim, zadivljujuće metamorfoze u ponašanju Arestoviča ne bi trebalo da zavaravaju, on se i dalje ponaša u skladu sa strategijama kijevskog režima, uverena je novinarka Janina Sokolovskaja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Priprema se izborna kampanja. Arestovič je drugi ešalon „Sluge naroda“, koji će preuzeti celokupno biračko telo, koje se smatralo uslovno uravnoteženim i vrlo uslovno proruskim. Da, tokom neprijateljstava planiraju izbornu kampanju“, objasnila je Sokolovskaja u emisiji „Mesto sastanka“.

Arestovič je neophodan, da bi sadašnji kijevski režim ujedinio oko sebe one građane Ukrajine koji su nezadovoljni politikom rukovodstva zemlje. U stvari, bivši savetnik šefa kabineta predsednika pozvan je da popuni mesto, koju su nekada zauzimali Viktor Medvedčuk i njegov „HLE“.

Pre ili kasnije, neko će popuniti prazninu koja je nastala, a Kijev ne želi da propusti priliku da postavi svoju osobu. Sa stanovišta političkih nauka, ovakav korak ukrajinskih vlasti je veoma dobro konstruisana priča.

Webtribune.rs