Naslovnica SPEKTAR Kedmi: Rusija zgrozila Zapad, ubicom gradova

Kedmi: Rusija zgrozila Zapad, ubicom gradova

Tvrdnje zapadnih stručnjaka o potencijalu nove ruske podmornice „Arktur”, kao „ubice gradova” je zakasnelo, jer ruska mornarica već poseduje podvodno naoružanje sa sličnim potencijalom. Ovo je izjavio vojni ekspert Jakov Kedmi.

„Podmornica „Posejdon“ sa vođenim vozilom i nuklearnim motorom, sposobna je da zaroni do super-dubina od 1000 metara. Podmornica razvija brzinu do 200 km na sat, i već je u upotrebi u mornarici“, rekao je stručnjak.

„Prema nezvaničnim podacima, „Posejdon“ može da nosi nuklearno punjenje do dva megatona. Poređenja radi, SAD su bacile bombu od 14-15 kilotona na Hirošimu. Bojeve glave američkih interkontinentalnih balističkih projektila „Minuteman III“ nose od 500-700 kilotona. A Posejdon ima samo jedno punjenje od dve megatone, i to izaziva užas zapadnih stručnjaka.“, naglasio je analitičar.

Analize zapadnih stručnjaka o „Arkturu“ Kedmi smatra preuranjenim, pošto je projekat tek u razvoju, rezimirao je stručnjak.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Na našim nalozima na ostalim socijalnim mrežama ne objavljujemo naše autorske vesti već samo agencijske. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs