Naslovnica SPEKTAR Kao pred svaki svetski rat: Rusko-američki odnosi mogu biti prekinuti svakog trenutka

Kao pred svaki svetski rat: Rusko-američki odnosi mogu biti prekinuti svakog trenutka

To nije izbor Rusije, već neodgovorni koraci Sjedinjenih Država koji doprinose eskalaciji, uključujući i doktrinarno postavljen zadatak nanošenja „strateškog poraza“ Moskvi, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova

Rusko-američki odnosi postali su izuzetno zategnuti i rizikuju da budu prekinuti svakog trenutka, ali to nije izbor Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Pokušaji Amerike pokazuju uzaludan i apsurdan fokus na ‘promenu režima’ i organizovanje unutrašnjih nemira u Rusiji, u koje se ulažu značajna sredstva. U pozadini tektonskih geopolitičkih pomeranja koje menjaju odnos snaga na svetskoj sceni, Vašington se opsesivno kladi na ‘globalno obuzdavanje Moskve i Pekinga’, a na kraju i cele globalne većine koja se ne slaže sa svetskim poretkom zasnovanim na pravilima koje je nametnuo Zapad“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, to je osnovni uzrok najdublje krize koju trenutno proživljavaju rusko-američki odnosi, koji su, krivicom Vašingtona, izuzetno „tanki i rizikuju da se svakog trenutka rasparčaju“.

„To nije izbor Rusije, već neodgovorni koraci Sjedinjenih Država koji doprinose eskalaciji, uključujući i doktrinarno postavljen zadatak nanošenja ‘strateškog poraza’ Moskvi. Sve to može dovesti do katastrofalnih posledica“, zaključili su u ministarstvu.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social