IZNENAĐUJUĆA NOVA STUDIJA: Vakcinisani protiv gripa imaju veće šanse da zaraze druge virusom

dsgerhgfb

Šokantna nova studija obajvljena u NNAN (Napretku Nacionalne akademije nauka) pronašla je da ljudi imaju 6,3 odsto više šanse da zaraze druge virusom gripa ukoliko su primili vakcinu protiv gripa.

Provokativna studija je detektovala da su subjekti koji su primili vakcinu, imali nenormalno visok nivo aerosola od čestica virusa gripa – stavljajući one oko sebe u rizičnu situaciju.

Studija je pronašla da nosioci gripa izdišu znatne količine zaraznog influenza virusa, i da protiv široko raspostranjenom mišljenju, kijanje je retko i nije bitno za širenje virusa. Jednostavnno disanje je dovoljno. Pritom, studija je pronašla da muškarci više šire virus od žena putem sitnih aerosola, a žene češće kašlju.

Ono što je izuzetno kod studije je ovaj pronalazak:

„6,3 (95% Cl 1,9 – 2,5) puta više aerosola se širi među slučajevima sa vakcinacijom u trenutnoj i prethodnoj sezoni, u poređenju sa slučajevima koji nisu vakcinisani tokom te dve sezone.“

„Pregledali smo 355 volontera sa simptomima i akutnim respiratornim bolestima i prijavili 142 slučaja sa potvrđenim virusom gripa koji su imali 218 uparenih nazofaringela i uzoraka disanja od 30 minuta, od prvog do treég dana nastanka simptoma. Ustanovili smo viralni RNA broj za sve uzorke i prikupili NP briseve i sitne aerosole.

Otkrili smo zarazni virus na 52 (39%) uzorka sa validnim kulturama. Geometrični RNA brojevi kopija su bili 3,8 x 104/30 minuta fini- 1,2 x 104/30 minuta grubi uzorci aerosola i 8,2 x 108 po NP brisu. Sitni i grubi aerosolni virusni RNA su se pozitivno vezivali za indeks telesne mase i broj nakašljaja, a negativno povezane sa porastom broja dana od nastanka simptoma kod prilagođenih modela.

Virusni RNA sitnog aerosola je takođe pozitivno povezan sa vakcinom protiv gripa  za trenutnu i prethodnu sezonu. NP bris virusnog RNA je pozitivno povezan sa siptoma gornjeg disajnog trakta i negativno povezan sa starosti ali nije značajno povezan sa sitnim ili grubim aerosolnim virusnim RNA ili njihovim pretečama.

Kijanje je bilo retko, a ni kijanje ni kašalj nisu bili neophodni za zarazno prikupljanje aerosola. Naša posmatranja sugerišu da je virus gripa u gornjim i donjim disajnim putevima razdvojen i samostalan.

Ukoliko je ovaj reyultat tačan i primenjiv, vakcine gripa bi zapravo mogle učiniti da imate više šanse da zarazite druge. Još gore, one bi mogle povećati verovatnoću da dobijete virus.

Na primer, kanadska studija iz 2010. godine koja je posmatrala 4 observativne studije pronašla je da H1N1 virus iz 2008.-2009. zbog vakcina se povezivao sa 1,4 do 2,5 puta uvećanim rizikom od medicinski lečenog H1N1 slučaja tokom proleća i leta 2009. godine.

Ovo je samo vrh ledenog brega. Izveštavali smo o sumnjivom nedostatku dokaza za efikasnost vakcine gripa (i bezbednosti) dugo, što se umnogome bazira na slabo objavljenom neuspehu Pregleda Kokranove baze podataka, kako bi prikazali da su one efikasne i bezbedne, uprkos stotinama studija finansiranih od strane industrije koji su pokušali to da učine.

Takođe postoje temeljno zabeleženi jatrogeni efekti čestih vakcina poput MMR i Rotavirus vakcina, koje uključuju odstranjivanje virusa i zarazu nakon vakcinacije. Bolje rečeno, postoji znatna količina dokaza da vakcine zapravo šire zarazu nevakcinisanima.

Ovo očigledno kontrira kampanji kvalifikovanja osoba koje nisu vakcinisane kao opasnih po druge. Ironično je što grupa koja se okrivljuje za zarazu drugih – između ostalog i od strane Bila Gejtsa koji tvrdi da izbegavanje vakcina ubija decu – može postati žrtva vakcinisanih osoba prenošenjem virusa koji je mnogo gori od prirodne verzije imuniteta naše vrste koji se razvijao hiljadama godina.

Webtribune.rs