Izbor Donalda Trampa dokazuje da moć naroda može nadvladati korupciju i “namešteni“ sistem

fdtewfsdgfergerg

Duga, naporna i frustrirajuća sezona izbora je konačno završena i sama po sebi je istorijska: pobeda republikanskog kandidata Donalda Trampa je još jednom dokazala da je narod stvarna snaga u SAD, a ne korumpirani, namešeni sistem koji je sastavljen od sumnjivih, nepoštenih političara i bogatih moćnika koji ih poseduju.

To je bila teška borba za Trampa koji se borio sa “establišmentom“ za svaki glas. Čitava politička mašina koja se sastoji od demokrata i republikanaca, globalnih korporacija, stranih vlada i lažljivih vodećih medija su bili protiv njega. Milijarde dolara su potrošene u pokušajima da ga spreče da osvoji Belu kuću, piše „Naturalnews“

I nisu uspeli.

To je zato što je na kraju američki narod ustao i izabrao kandidata koji nije imao trodecenijski dosije neuspeha. Hilari Klinton je u politici više od 30 godina, ali kao prva dama, zatim senator SAD-a i na kraju državni sekretar, nikada nije uspela da postigne mnogo. Tokom svoje kampanje je često isticala svoj rezime, ali biti na poziciji nije isto što i ostvarivanje nečega.

Trump, poređenja radi, je ponudio Amerikancima legitimnu evidenciju ostvarenja. Biznismen milijarder je stvorio brend i finansijsku imperiju koju će malo ko ikada ostvariti. Razlika je u tome što je Tramp uvek govorio da on želi da svi Amerikanci koji ulože vreme i energiju imaju priliku da imitiraju njegov uspeh. Da urade ono što je on uradio. Da postignu ono što je on postigao.

Tramp nikada nije želeo predsedništvo zbog sebe. Njemu nije bilo potrebno da se kandiduje. Ali želeo je to jer je oduvek osećao da je on najpogodniji da vrati zemlju narodu nakon preuzimanja kontrole od velikih korporacija, lažljivih medija i političkih mašina establišmenta obe stranke (koje u suštini sprovode istu politiku).

Koje je poruke većina Amerikanaca upravo poslala Vašingtonu i svetu biranjem Trampa?

— Oni veruju Trampu više nego bilo kome drugom da će im vratiti radna mesta.

— Oni ne žele otvorene granice i neograničene migracije u svoju zemlju iz Trećeg sveta.

— Oni ne žele više istih “trgovinskih poslova“ koji im oduzimaju više poslova nego što im donose, podižući trgovinske deficite u stotinama milijardi. Oni su umorni od Amerike koja čini druge zemlje bogatim dok ona sama postaje siromašnija.

— Oni ne žele da SAD budu svetska policija.

— Oni su umorni od političara koji ih preklinju za glasove, a zatim ih nakon pobede ignorišu i vraćaju se u Vašington.

— Oni su siti od pokvarenih politika koje se nikada ne popravljaju.

— Njima je muka od neefikasne, nepotrebne i skupe velike vlade.

— Oni žele da im se vrati njihov zdravstveni sistem i veruju da će Tramp biti taj koji će ga vratiti.

— Oni žele predsednika koji poštuje zakon.

— Oni žele predsednika koji štiti nacionalnu bezbednost i ne otkriva tajne (i ne prodaje ih).

— Oni su se zaista zasitili politike i političke klase koja je u vlasništvu korporacija i koja postaje sve bogatija i moćnija, dok narod postaje sve siromašniji.

Oni žele bolje puteve, mostove, škole i aerodrome.

Oni žele da se njihove zarđale, stare cevi za vodu zamene.

Oni žele poslove kojima mogu da izdržavaju sebe i svoje poreske obaveze.

Oni žele mogućnosti koje su odavno nestale.

Oni su umorni od Vašingtonovog univerzalnog pristupa.

Oni ne žele “rešenja“ koja su im nametnuta od pet Vrhovnih sudova ili federalnog sudskog sistema u celini.

Oni žele svoje državne i lokalne lidere da rukovode državnim i lokalnim poslovima jer su umorni od toga da im govore šta i kako da rade neke bezimene, bezlične birokrate u Vašingtonu koji ih ne poznaju i ne znaju potrebe njihove zajednice.

I većina birača je rekla da nisu verovali da će “gospođa Političar“ ispuniti bilo koju od tih stvari.

Postoje milioni ljudi koji nisu zadovoljni pobedom novoizabranog predsednika Trampa. Iz nekog razloga su verovali da je kriminalac maskiran kao političar bila nekako “kvalifikovanija“ za predsednika.

Iz nekog razloga su mislili da je on “nekvalifikovan“ jer je govorio običnim jezikom. Oni veruju da je on “nesposoban“ da rukovodi kodovima nuklernog oružja, i da je Klintonova bila nekako pametniji izbor za obezbeđenje njihove zemlje i zaštitu njihovog naroda. Iskreno, to je neverovatno.

Ali, sada je vreme da se skupe kao nacija. Napravili su izbor i novoizabrani predsednik je Tramp. Trebalo bi da ga podrže i pruže mu priliku da ispuni svoja obećanja. On će sastaviti dobar tim i pokazaće svetu zašto je biznismen milijarder prava osoba za Ameriku u pravom trenutku.

Webtribune.rs