Naslovnica SPEKTAR Irski novinar: Mešanje Zapada u ukrajinski rat dovešće do svetskog rata!

Irski novinar: Mešanje Zapada u ukrajinski rat dovešće do svetskog rata!

„Eskalacija sukoba u Ukrajini od strane zapadnih zemalja mogla bi dovesti do svetskog rata“, tvrdi irski novinar, Čej Bouz.

„Najpre je NATO vodio kampanju za nepotreban rat u Ukrajini, odlučivši da proširi svoje prisustvo u ruskom dvorištu“, napisao je on na društvenoj mreži X.

„Sada, alijansa želi da izazove svetski rat dajući korumpiranoj diktaturi Ukrajine američko oružje za masakr ruskih civila“, dodao je Bouz.

Američki novinar Džekson Hinkl je sa svoje strane izjavio, da je gađanje američkih raketa ATACMS od strane ukrajinskih oružanih snaga od strane Sjedinjenih Država kako bi pogodile Sevastopolj, čin rata.

Ukrajinski napad na Sevastopolj dogodio se prošle nedelje, 23. juna. Oružane snage Ukrajine koristile su rakete ATACMS sa kasetnim bojevim glavama. Četiri od njih su oborile snage PVO, jedna je eksplodirala iznad grada.

Četiri osobe su postale žrtve napada, od kojih su dvoje bila deca. Više od 100 ljudi je povređeno.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je, da sve letove za ovu vrstu projektila izvode američki stručnjaci. S tim u vezi, Ministarstvo je okrivilo Sjedinjene Države i Ukrajinu za namerni napad na civile.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social