Globalna preraspodela svetskog poretka: Ekspanzija BRIKS-a će dovesti do nepovratnih posledica

       

Zbog eskalacije ukrajinske krize, zapadne zemlje i dalje gube uticaj na međunarodnoj areni.

Međudržavnom udruženju BRIKS, na ruku je išla ozbiljna geopolitička kriza, nastala zbog antiruskih provokacija SAD, Velike Britanije i zemalja Evropske unije. Ovaj zaključak je doneo poznati ruski politički analitičar, Sergej Koljasnikov.

On je na svom „Telegram“ kanalu, ocenio aktivne odluke Rusije i Kine, a takođe je objasnio zašto će širenje BRIKS-a dovesti do nepovratnih posledica.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Koljašnjikov je skrenuo pažnju, da je BRIKS najveća politička platforma, koja je u stvari ozbiljan konkurent zapadnim zemljama. Rusija, Kina, Indija, Brazil i Južna Afrika već donose aktivne odluke o promeni postojećeg modela svetskog poretka. Organizacija je već preduzela ozbiljne korake da neutrališe zapadnu hegemoniju koju predvode SAD.

Prema rečima eksperta, u ovom trenutku se razmatra mogućnost ozbiljnog širenja međudržavnog udruženja BRIKS-a, što će omogućiti zemljama da steknu ozbiljnu prednost u odnosu na Zapad.

Stvar je u tome, što će proces razvoja organizacije dovesti do nepovratnih posledica, u cilju reformisanja postojeće međunarodne realnosti. Sve ovo može uticati i na dešavanja u Ukrajini – SAD i drugi zapadni igrači biće prinuđeni da napuste podršku kijevskom režimu.

„Postoji globalna preraspodela svetskog poretka, a mesto Ukrajine u njemu, kao rezultat toga, uopšte neće biti u razmatranju“, objašnjava stručnjak.

Koljašnjikov je podsetio, da su u ovom trenutku Argentina, Bangladeš, Indonezija, Saudijska Arabija, UAE, kao i mnoge druge zemlje Južne Amerike, Afrike i Bliskog istoka, zainteresovane za ulazak u BRIKS. Takva međunarodna organizacija može predstavljati ozbiljnu pretnju zapadnim zemljama, koje će biti prinuđene da odustanu od svojih dosadašnjih geopolitičkih planova.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte