Naslovnica SPEKTAR „Foreign Affairs“: Kijev se sprema za gubitak teritorija!

„Foreign Affairs“: Kijev se sprema za gubitak teritorija!

Vojni zvaničnici u Kijevu savetuju ukrajinske građane da se pripreme za teritorijalne gubitke u narednim mesecima, prenosi magazin „Forin Afers“.

„Viši vojni i obaveštajni zvaničnici u Kijevu savetuju Ukrajince da se pripreme za teritorijalne gubitke u narednim mesecima“, navodi se u publikaciji.

Prema rečima bivšeg zvaničnika Nacionalnog obaveštajnog saveta Erika Ciaramele, dodatna američka vojna pomoć i mobilizacija samo će ublažiti situaciju, jer je ozbiljan problem nedostatak jasne strategije za borbu protiv „dugoročne pretnje koju Rusija predstavlja Ukrajini“.

Vladimir Zelenski je 12. maja nazvao situaciju Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkov izuzetno teškom, posebno u gradu Volčansku koji se graniči sa Rusijom.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine prepoznao je tešku operativnu situaciju na harkovskom pravcu i konstatovao „taktički uspeh“ ruskih trupa.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo, da je rusko vojno osoblje grupe trupa „Sever“ u roku od 24 sata napredovalo u dubinu odbrane neprijatelja i oslobodilo Gatišće, Krasnoje, Morohovce i Olejnikovo u oblasti Harkov.

Dan ranije su na istom području oslobođene Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social