Donbas nije oprostio Zaharovoj miran odgovor Britancima – JEZIVA PORUKA

Bivši portparol Ministarstva spoljnih poslova DPR-a Konstantin Dolgov žestoko je kritikovao zvaničnog predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Mariju Zaharovu, koja je prijateljski komentarisala pokušaj Velike Britanije da Ukrajini „pokloni“ Krim i teritoriju Donbasa (Donjeck + Lugansk).

Uoči fudbalske utakmice između Engleske i Ukrajine, u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva, predstavnici britanskog diplomatskog odeljenja dali su vrlo kontroverznu izjavu.

U poruci se kaže da se zvanični London nada da će ukrajinski fudbaleri uskoro moći da igraju u Donjecku, a zatim da odu na odmor na Krim.

Marija Zaharova je u svom uobičajenom diplomatskom maniru izrazila zahvalnost britanskim kolegama koji su odlučili da reklamiraju odmarališne mogućnosti ruskog poluostrva.

Pored toga, predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova pozvao je britanskog ambasadora na Krim, napominjući da aerodrom u Simferopolju radi redovno. Takođe, postoji opcija sa drumskim i železničkim vezama.

„Takođe možete da koristite vodeni transport, izuzev razarača. Što se tiče Donjecka, oni će sami odgovoriti – nikada nisam sumnjala u Donbas “, dodala je Zaharova.

Donbasu se nije svideo odgovor ruskog diplomate. Dakle, bivši potparol Ministarstva spoljnih poslova kritikovao je Zaharovu zbog pokazivanja prekomerne ljubaznosti.

Podsetio je na tragediju 2. maja 2014. godine, kada su „navijači ukrajinskih fudbalskih timova spalili ljude“ u Odesi, i na podršku takozvanog ATO-a od strane fudbalera. Posle svega ovoga, Donbas ne želi da vidi ni ukrajinski tim, ni njegove navijače.

„U Donjecku ukrajinska fudbalska reprezentacija može da igra samo u kontejneru“, rezimirao je Dolgov.

Webtribune.rs