Diplomatski skandal: Moskva naložila radnici u konzulatu Norveške da napusti Rusiju – „Mrzim Ruse“

Vlasti u Rusiji naložile su radnici u konzulatu Norveške da napusti tu zemlju, javljaju strani mediji.

Kako prenosi „Sputnjik“, zvanična Moskva stupila je u kontakt sa ambasadorom Norveške i naložila da radnica u konzulatu mora da ode iz Rusije, jer je govorila da „mrzi Ruse“.

Kako se navodi, u pitanju je zaposlena u konzulatu u Murmansku, koja je snimljena kako tokom razgovora u besu govori da mrzi Ruse.

Elizabet Elingsen se naljutila pošto je trebalo mnogo vremena da se razreši nesporazum u jednom od smeštaja u kome je ona odsela, a i soba u kojoj je boravila nije bila dovoljno čista.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da, iako su se zvaničnici Osla izvinili zbog ponašanja Elizabet Elingsen, ona mora da napusti zemlju.

„Uzeli smo u obzir izjavu norveškog Ministarstva spoljnih poslova u kojoj su izrazili žaljenje zbog incidenta. U isto vreme, naveli smo da Elingsen ne može da ostane u zemlji posle ovog incidenta“, saopštila je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.

Poštovani čitaoci, na našem Vkontakte kanalu možete pratiti naše najbolje vesti bez cenzure kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(b92.net)