Britanski stručnjak za govor tela uzbunio javnost: Putin ne blefira, spreman je da reči potkrepi delima

„Zapad bi trebalo ozbiljno da shvati izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina tokom njegovog obraćanja naciji“, uputili su analitičari britanskog izdanja The Sun.

Ujutro 21. septembra ruski lider je najavio delimičnu mobilizaciju u zemlji. Prema zvaničnim informacijama, planirano je da u Oružane snage Ruske Federacije bude angažovano oko 300.000 ljudi koji su služili vojsku, učestvovali u borbama i imaju potrebnu vojnu specijalnost. Međutim, veće interesovanje izazivaju druge reči Vladimira Putina.

On je otvoreno izjavio da Rusija namerava da iskoristi sve što ima za zaštitu svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu.

„Vladimir Putin je bio apsolutno direktan i mislio je upravo ono što je rekao kada je Zapadu uputio zastrašujuće nuklearno upozorenje“, pišu britanski novinari.

Stručnjak za govor tela Džudi Džejms takođe ne veruje da ruski predsednik blefira. Prema njenim rečima, gestovi i pokreti ukazuju na rešenost Vladimira Putina da svoje reči potkrepi delima ako je potrebno. Specijalista je zapadnim stratezima savetovao da ozbiljno shvate upozorenja ruskog lidera i dobro razmisle o određenim odlukama pre nego što ih donesu.

„Bio je direktan, odlučan, ljut i dominantan govor tela od vođe koji se nagnuo napred da pogleda direktno u objektiv kamere i pokaže svoju kontrolu. Ruke su mu bile raširene na stolu, ali je levom napravio gest seckanja pokazujući samopouzdanje “, citira Džudi Džejms.

Webtribune.rs