Naslovnica SPEKTAR Bivši operativac CIA: Ne možeš dronom da napadneš Putina usred Moskve –...

Bivši operativac CIA: Ne možeš dronom da napadneš Putina usred Moskve – Očekuj ozbiljne posledice

Bivši operativac CIA: Napali ste Moskvu uoči proslave Dana pobede? Čekajte odgovor! Ukrajinski napad na Kremlj će imati ozbiljne posledice po Kijev, jer će se rusko društvo u potpunosti ujediniti protiv zajedničkog neprijatelja, kaže Leri DŽonson

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski napravio je strašnu grešku zbog napada bespilotnim letelicama na Kremlj, rekao je bivši operativac CIA i odseka Stejt departmenta za antiterorizam Leri DŽonson i dodao da će to ujediniti Rusiju i imati ozbiljne posledice po Kijev.

„Poslednji put su nacisti uradili ovako nešto, a Sovjetski Savez je uspeo da ih zaustavi. Ukrajinci su napravili strašnu grešku organizujući ovaj napad“, kazao je DŽonson u intervjuu za Jutjub kanal „DŽadžing fridom“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema njegovim rečima, ukrajinski napad na Kremlj će imati ozbiljne posledice po Kijev, jer će se rusko društvo u potpunosti ujediniti protiv zajedničkog neprijatelja, slično kao što su se Amerikanci ujedinili nakon napada 11. septembra.

„Ne možete da napadate Moskvu uoči proslave pobede nad nacistima i očekujete da ona ostane bez odgovora“, kazao je.

[adsenseyu1]

Kako je naveo bivši operativac CIA, ukrajinski predsednik je ovim napadom pokušao da eskalira sukob, nameravajući da isprovocira Rusiju i da na neki način dovede do direktnog uključivanja NATO-a i Sjedinjenih Država u sukob.

„Ovaj napad sigurno će se vratiti Kijevu, pošto Vašington definitivno nije znao za planove Ukrajine za ovaj napad“, zaključio je DŽonson.


(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]