Naslovnica SPEKTAR Bivši analitičar CIA: Rusi mogu više, sada ih ništa ne može zaustaviti

Bivši analitičar CIA: Rusi mogu više, sada ih ništa ne može zaustaviti

Oružane snage Rusije mogu mirno da napreduju u Ukrajini i ništa ih ne može zaustaviti, rekao je bivši analitičar CIA Rej Mekgavern u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom , komentarišući izjavu predsednika Vladimira Putina o pregovorima.

„Putin se sastao sa predstavnikom Belorusije Lukašenkom i bilo je vredno pažnje da je govorio o spremnosti za pregovore. Rusija ima mogućnosti da ide napred, sada ništa ne stoji na putu. Oni mogu više od iscrpljivanja ukrajinskih snaga“, primetio je on.

Prema rečima stručnjaka, Oružane snage Rusije mogu, između ostalog, da dođu do reke Dnjepar i da je pređu ako je potrebno.

Takođe je podsetio da je više puta govorio o nemogućnosti promene kretanja Moskve ka pobedi u Ukrajini.

Oružane snage Ukrajine nemaju dovoljno ljudi, pa čak i ako SAD sada prebace oružje, to neće promeniti situaciju, zaključio je Mekgavern.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je u petak da je Vladimir Putin potvrdio spremnost za dijalog o ukrajinskom pitanju.

Pregovori, rekao je, mogli bi da se zasnivaju, između ostalog, na nacrtu Istanbulskog sporazuma, ali se od tada realnost promenila.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social