5 jednostavnih načina da izgubite na težini

dfjfh387364dgh

Jedan od najjednostavnijih načina da izgubite na težini je da sagorite više kalorija nego što unesete. Ali to ne znači da ste osuđeni da budete gladni sve vreme! Umesto da jedete manje, bilo bi bolje da vežbate kako biste regulisali svoj apetit.

Da bi ste počeli, evo nekoliko saveta o zdravom načinu smanjenja porcije bez osećaja gladi!

1. Počnite sa vodom

Popijte veliku čašu vode pre svakog obroka i to će učiniti da se osećate manje gladni. Ponekad je zapravo dehidracija razlog zašto ste gladni! Često krčenje u vašem stomaku može se dogoditi zbog dehidracije, ne zbog gladi. Ponekad jedemo kada nam je dosadno, ali umesto toga, uzmite veliku čašu vode sa limunom koja može vrlo uspešno zadovoljiti vašu potrebu za jelom.

 2. Obroci sa povrćem

Kad god spremate obrok, dodajte što više povrća. Bilo da je u pitanju testenina, morski plodovi ili sendvič, uverite se da su prepuni povrća. Povrće vas zaista može zasititi, niskokalorično je i jako hranljivo!

 3. Serviranje i dekoracija hrane

Iako izgleda čudno, ali dokazano je da ljudi koji jedu sa tanjira koji nije u kontrastu sa bojom hrane, jedu čak 22% više hrane. Veruje se da kada je hrana u suprotnosti sa bojom tanjira, možete lakše uočiti količinu hrane i na taj način izbeći prejedanje.

4. Izbegavajte ugljene hidrate

Ne pravite obrok koji se bazira na ugljenim hidratima, dodajte ugljene hidrate samo ako morate. Na primer: Povrće i meso uzmite kao osnovu, a zatim dodajte malo testenine na to. Većinu vašeg obroka treba da čine povrće i meso, a ne ugljeni hidrati! Ovaj savet će vam doneti revoluciju u kuvanju!

5. Ograničite porciju vaše omiljene hrane

Žudite za čipsom, čokoladom ili kolačima? Uzmite malu porciju iz pakovanja, a onda stavite u činiju ili na tanjir a zatim napustite kuhinju. Ako ste poneli kutiju kolačića ili kesu čipsa sa vama, vašem grickanju nema kraja! Ako su vam omiljene grickalice u vidnom polju, verovatno ćete ih i pojesti.

Webtribune.rs